12 mei! Dag van de verpleging

Geplaatst op 12 mei, 2020

Dinsdag 12 mei is de internationale Dag van de verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg. En natuurlijk ook bij Lentis en Dignis.

Waardering in een andere vorm

Meer dan ooit is de afgelopen weken de waarde van verplegers, verzorgenden, helpenden en andere zorgprofessionals naar voren gekomen. Bij Dignis en Lentis weten we dat al lang. Een werkgroep ‘Jaar van de verpleegkundige’ was druk bezig met de voorbereidingen voor de Dag van de verpleging om medewerkers in de zorg een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook zou deze dag de Verpleegkundige Advies Raad geïnstalleerd worden. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Dus moesten we een andere manier verzinnen om onze collega’s in het zonnetje te zetten. En dat is een boodschap in de vorm van een lied geworden! Collega’s uit de hele organisatie tonen met veel plezier en inzet hun zangtalent in het lied ‘Het is de tijd nu‘.

Waarom Dag van de verpleging?

Lentis en Dignis vinden dat onze harde werkers wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We zijn trots dat zij er steeds in slagen om hun ziel en zaligheid te leggen in de verzorging van anderen. Zeker in de afgelopen weken zijn verpleegkundigen en anderen in de zorg voor cliënten gewoonweg onmisbaar.

Leuk weetje: 12 mei 1820 is de geboortedag van Florence Nightingale, een Britse verpleegster en grondlegger van de moderne verpleging. Dat is vandaag precies 200 jaar geleden.

Feedback