Afspraak bij onze vestigingen in Groningen? Let op verkeershinder

Groningen vernieuwt wegennet rondom stad
Geplaatst op 3 mei, 2018

De komende jaren (tot 2025) wordt er in en rond de stad Groningen fors geïnvesteerd in wegen, bruggen, stations, rails en fietspaden. Ook de zuidelijke ringweg gaat op de schop. En worden het hoofdstation, stationsgebied en spoor ingrijpend verbouwd.

Alle investeringen hebben tot doel de bereikbaarheid van de stad Groningen te verbeteren en de noordelijke economie te versterken. Maar de werkzaamheden zijn zo omvangrijk dat ze tijdelijk nadelige gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van de stad én dus de verschillende zorgroepen en afdelingen van Lentis. Met dit bericht informeren we je wat dit voor gevolgen heeft voor het reizen, bijvoorbeeld qua reistijd.

Hinder tijdens Hemelvaart

Van woensdag 9 mei 22.00 uur t/m maandag 14 mei 6.00 uur (tijdens Hemelvaart) zijn met name de afdelingen van Lentis en PsyQ aan de Hereweg in Groningen minder goed bereikbaar. Maar ook andere locaties in de stad Groningen ondervinden hinder, zowel via de weg als op het spoor. Check welke werkzaamheden er zijn aan weg en spoor plus welke alternatieven er zijn.

Werkzaamheden 2018

Planningen in wegenbouw wijzigen regelmatig en er kunnen werkzaamheden bijkomen die nu nog niet worden voorzien. Blijf daarom vooral het nieuws volgen en bekijk de Slimme Kaart op groningenbereikbaar.nl. Vooral na de zomer ga je merken dat het drukker op de weg wordt, bijvoorbeeld de afsluiting tot eind 2019 van de Paterswoldseweg en werkzaamheden Diepenring. Dan komt een deel van de tijdelijke wegen in gebruik:

  • tijdelijke weg noordkant N7 (ringweg)
  • tijdelijke weg oostkant Braillewegviaduct.

Reistips

Er zijn alternatieven m.b.t. bereikbaarheid van je werk waar je mogelijk gebruik van kunt maken:

  • gebruik een P+R
  • pak de fiets
  • neem bus of trein.
Feedback