Collega Nina Vollbehr op Deense tv over ‘yoga bij depressie’

Lentismedewerker Nina Vollbehr op Deense tv
Geplaatst op 21 december, 2017

Maandag 18 december jl. was er een uitzending over Yoga bij depressie op de Deense televisie. In de uitzending wordt Nina Vollbehr van Lentis geïnterviewd over de effecten van yoga bij depressie. Ook de potentiële mechanismen die hierbij een rol spelen komen aan bod.

Deelnemers eerder yoga programma aan het woord

Twee deelnemers die eerder aan een yoga groep van Vollbehr meededen, worden geïnterviewd. Deze dames vertellen welke rol yoga heeft gespeeld in de vermindering van hun depressieve klachten.

Informatie over Deense en Groningse variant

In de uitzending worden afwisselend beelden getoond van een onderzoek dat momenteel gaande is in Denemarken. In die studie wordt onderzocht of yoga kan helpen bij rugklachten bij mannen. De uitzending is voornamelijk in het Engels en Deens, maar is prima te volgen.

Meer informatie over yoga bij depressie

Het onderzoek van Lentismedewerker Nina Vollbehr is in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Ook is een speciale website over het onderwerp ‘Yoga bij depressie’ gemaakt. Vrouwen die voor depressie bij Lentis in behandeling zijn komen in aanmerking. In het onderzoek worden de effecten van het toevoegen van een op yoga-gebaseerde training aan de bestaande behandeling voor depressie onderzocht. Het onderzoek richt zich op vrouwen van 18 tot en met 34 jaar met een depressie. Deze groep loopt het meeste risico op het ontwikkelen van depressieve klachten.

Feedback