Cursus psychisch fitter worden

Geplaatst op 25 oktober, 2021

Psychisch fitter worden en blijven. Sinds 2016 verzorgen de ggz-preventiemedewerkers van Lentis hiervoor cursussen in diverse gemeenten in de provincie Groningen. Dat doen ze met veel succes door concrete vaardigheden te trainen. Dat blijkt een van de meest effectieve manieren om geluk en welbevinden te verbeteren. Het is ook de meest onderschatte manier van training. Vaak wordt gedacht dat mensen wel weten hoe ze hun eigen welbevinden kunnen beïnvloeden. Of ze denken juist dat ze hier zelf geen invloed op kunnen hebben. Niets is minder waar.

Psychisch fitter worden en blijven

Monique Wijffels: “De cursus is zeer geschikt voor mensen die te maken hebben met pijn en verlies. Maar ook voor mensen die zich wel eens zorgen maken, last hebben van stress, somberheidsklachten hebben of graag weer wat fitter in hun hoofd willen zijn. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die intensieve mantelzorg bedrijven. Er zijn twee varianten van de cursus: Word Psychisch Fitter en Blijf Psychisch Fitter. In 6 bijeenkomsten leren mensen onder andere meer richting te geven aan hun leven.”

Monique Wijffels en Anton Roerdink, beiden preventiewerker/trainer/coach, geven de cursussen.

Overzicht van gemeenten

De cursussen zijn er voor mensen met beginnende psychosociale problematiek in de gemeenten:

  • Groningen (in de bijlage vind je de actuele cursus in Groningen)
  • Westerwolde
  • Stadskanaal
  • Eemsdelta
  • Hogeland

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Monique Wijffels m.wijffels@lentis.nl tel: 06-31994528/ 050-5223135

Eerder dit jaar vertelde Monique Wijffels meer over de cursus bij Omroep Het Hogeland: interview_Monique_Wijffels_Omroep_Het_Hogeland (1)

2021 flyer blijf psychisch fitter gemeente Groningen 10 nov tm 15 dec

Feedback