Cursus ‘Word psychisch fitter’ in bibliotheek Bedum

Geplaatst op 8 oktober, 2020

Lentis organiseert vanaf 19 oktober de cursus ‘Word Psychisch Fitter’ in de bibliotheek van Bedum. Die cursus is bestemd voor mensen die (soms) last hebben van stress of eenzaamheid en is gericht is op het aanleren van vaardigheden om gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan.

Monique Wijffels van Lentis Preventie verzorgt de cursus. Het initiatief voor de cursus komt van de gemeente Het Hogeland en de stichting ‘Werk op Maat’ en wordt gehouden in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. De cursus is gebaseerd op de ‘positieve psychologie’ en blijkt in de praktijk goed werkzaam. Het geestelijk welbevinden van deelnemers neemt daadwerkelijk toe, zo is gebleken.

Data cursus ‘Word Psychisch Fitter’

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Die bijeenkomsten zijn gepland op 19 en 26 oktober en op 2, 9, 16 en 23 november 2020 van 10.00 – 12.00 uur in de bibliotheek in Bedum.

‘Word Psychisch fitter’ krijgt later een vervolg met de cursus ‘Blijf psychisch fitter’. Deze cursus bestaat ook zes bijeenkomsten en wordt georganiseerd in het voorjaar van 2021. De cursus is ontwikkeld met subsidie van onder meer de gemeente het Hogeland. Het werkboek is begin september aangeboden aan wethouder Mariëtte de Visser. Hier op de foto met Monique Wijffels (l) van Lentis.

Opgeven voor cursus

Opgave en meer informatie over de cursus ‘Word psychisch fitter’, kan via de trainer Monique Wijffels van Lentis worden verkregen. Mag ook telefonisch via 06-31994528. Deelname aan de workshop en de cursus is gratis.

Feedback