Cursussen psychisch fitter worden

Medewerker Lentis aan de telefoon
Geplaatst op 6 mei, 2021

Psychisch fitter worden en blijven. Sinds 2016 verzorgen de ggz-preventiemedewerkers van Lentis hiervoor cursussen in diverse gemeenten in de provincie Groningen. Dat doen ze met veel succes door concrete vaardigheden te trainen. Dat blijkt een van de meest effectieve manieren om geluk en welbevinden te verbeteren. Het is ook de meest onderschatte manier van training. Vaak wordt gedacht dat mensen wel weten hoe ze hun eigen welbevinden kunnen beïnvloeden. Of ze denken juist dat ze hier zelf geen invloed op kunnen hebben. Niets is minder waar. Monique Wijffels, ggz preventiewerker, vertelde meer over de cursus in een interview met Radio Het Hogeland. Het Hogeland is een van de gemeenten waar deze cursus met succes wordt gegeven.

Beluister het bijgevoegde fragment: interview_Monique_Wijffels_Omroep_Het_Hogeland (1)

Psychisch fitter worden en blijven

Monique Wijffels: “De cursus is zeer geschikt voor mensen die te maken hebben met pijn en verlies. Maar ook voor mensen die zich wel eens zorgen maken, last hebben van stress, somberheidsklachten hebben of graag weer wat fitter in hun hoofd willen zijn. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die intensieve mantelzorg bedrijven. Er zijn twee varianten van de cursus: Word Psychisch Fitter en Blijf Psychisch Fitter. In 6 bijeenkomsten leren mensen onder andere meer richting te geven aan hun leven.”

Monique Wijffels en Anton Roerdink, beiden preventiewerker/trainer/coach, geven de cursussen. Vanaf oktober 2020 gebeurt dat in verband met corona in de vorm van telefonische coachingssessies.

Overzicht van gemeenten

De cursussen zijn er voor mensen met beginnende psychosociale problematiek in de gemeenten:

  • Groningen
  • Westerwolde
  • Stadskanaal
  • Eemsdelta
  • Hogeland

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Monique Wijffels m.wijffels@lentis.nl tel: 06-31994528/ 050-5223135

Feedback