‘Dit Ben Ik’, podcast van Michel over een belangrijke gebeurtenis in zijn leven

Geplaatst op 16 september, 2019

December jl. is een Lentisteam van onderzoekers, hulpverleners, ervarings- en familie ervaringsdeskundigen gestart met het project ‘Dit Ben Ik’. Het team zet o.a. podcasts in om bijzondere verhalen uit de psychiatrie te laten horen. De eerste is van Michel. Hij neemt ons mee naar een belangrijke plek in zijn leven.

Voor mensen die lange tijd zijn opgenomen in de psychiatrie, zijn eigenschappen en talenten vaak naar de achtergrond geraakt. Hun rol als patiënt is centraal komen te staan. ‘Dit Ben Ik’ heeft als doel om deze mensen te helpen om deze eigenschappen te (her)ontdekken. Om anderen mee te nemen in het gedachtegoed van ‘Dit Ben Ik’, is aan deelnemers gevraagd om hun verhaal te vertellen middels een podcast.

Podcast

In de loop van dit jaar is het idee ontstaan om de levensgeschiedenissen van deelnemers aan ‘Dit ben ik’ via podcasts een podium te geven. Om hun mens-zijn achter de patiënt te laten zien en op die manier bij te dragen aan het verminderen van stigma in de maatschappij. In deze eerste podcast hoor je Tessa Jonker,  junior onderzoeker en Healthy Ageing expert bij Lentis, in gesprek met Michel (niet zijn echte naam) die veel te maken heeft gehad met afwijzing. Een psychose heeft een hoop veranderd in zijn leven. Inmiddels zet Michel zich in om vooroordelen rondom de psychiatrie te verminderen. De podcast ‘Dit ben ik’ hoor je het bijzondere verhaal van Michel en zijn verleden waarin hij te maken kreeg met de psychiatrie. Het duurt een kleine veertig minuten.

Feedback