Dr. Jojanneke Bruins wint Vrouw in de Media Award 2017 Groningen

Lentis onderzoeker Bruins wint Vrouw in de Media Award Groningen
Geplaatst op 6 februari, 2018

Met ruim 24 procent van de stemmen heeft Jojanneke Bruins, onderzoeker bij Lentis Research en uit de provincie Groningen, zich het beste geprofileerd in de media. De bekendmaking was maandag 5 februari. Toen heeft Jojanneke ook de prijs in ontvangst mogen nemen: een beeld van kunstenares Ellen Buchwaldt.

Vorig jaar publiceerde Bruins een onderzoek naar de behandeling van psychotische patiënten met een ernstig verhoogde bloeddruk of cholesterol. Uit dat onderzoek bleek dat die behandeling tekort schiet. Op grond van de uitkomst pleit Jojanneke Bruins ervoor dat psychiaters en huisartsen zich meer bewust worden van de bijwerkingen van antipsychotica. Jojanneke Bruins kwam hiermee  provinciaal en landelijk in het nieuws.

Motivatie

Op de site van Vrouw in de Media staat dat Jojanneke ‘het onderwerp helder en eenvoudig voor het voetlicht kan brengen. Ze wordt gezien als overtuigend, kundig en begrijpelijk. Een inspirerend psycholoog en onderzoeker. Ze geeft een stem aan de mensen die zich niet kunnen laten horen. Een topper, aldus een motivatie, die met haar optredens een waardevolle bijdrage levert aan de kennis rond psychische zorg.’ Daar sluit Lentis zich volledig bij aan!

Andere genomineerden

Jellie Tiemersma van Personal Too, eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Gronings Tweede Kamerlid Sandra Beckerman werd derde (15 procent van de stemmen).