FACT-Winschoten doet mee aan de halve triathlon in Frankrijk

Geplaatst op 31 juli, 2018

Het team van FACT Winschoten doet op 25 augustus mee aan de Ironman 70.3-triathlon in Vichy, Frankrijk. Met deze sportieve prestatie willen ze geld bijeen brengen voor leefstijlbegeleiding van mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. De deelnemers gaan individueel of in estafetteverband 1.9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen.

Enthousiasme en doorzettingsvermogen

Eén van de organisatoren is Anja Blokzijl, verpleegkundige bij FACT-Winschoten: “We willen met humor, nuchterheid, doorzettingsvermogen en enthousiasme iedereen om ons heen op een positieve manier bewust maken van een goed onderhoud van lichaam en geest.”

Tri Team Go Nuts

Het team doet mee onder de naam Tri Team Go Nuts. In de zomer van 2016 is Tri Team Go Nuts ontstaan als een vriendengroep in de begeleiding van een teamlid dat werd getroffen door kanker. Het moeilijke eerste jaar na de genezing is gezamenlijk opgepakt door een gezond en stevig doel te kiezen: een Ironman 70.3 (halve triathlon) in Zell am See. Na het bereiken van dit doel blijft de groep overtuigd van ‘Live a Healthy Live’. Ze voelen de behoefte om door te gaan voor een ander goed doel: de leefstijlbegeleiding van cliënten van het FACT-team Winschoten van Lentis.

Leefstijldag

Als vervolg op de Ironman organiseert het FACT-team een Leefstijldag op zaterdag 15 september van 11.00-16.00 uur op het terrein van Lentis aan de Stikkerlaan 1 in Winschoten. Alle cliënten worden hiervoor uitgenodigd. De dag wordt geopend met dans. Er zijn allerlei kraampjes, waaronder van Clubhuis de Horizon, Menzis, Huis voor de Sport en Blenderbikes. En natuurlijk gezonde hapjes en drankjes. Jeannet van Dijk, teamleider van FACT Winschoten: “Met de Leefstijldag willen we samen met het Huis voor de Sport onze cliënten stimuleren om meer te bewegen. Maar omdat de drempel naar een vereniging of sportschool voor hen vaak hoog is willen we ze daarbij begeleiden. Daarom hebben we sportscholen en verenigingen gevraagd om ons daarbij te helpen. Bijvoorbeeld door een korting op het lidmaatschap/sport carrousel of een andere bijdrage om de drempel te verlagen.”

Een bijdrage overmaken?

Wil je dit mooie doel dichterbij brengen? Dan kun je een bijdrage doneren op de website.

 

Feedback