Nominatie dr. J. Bruins (Lentis) voor Vrouw in de Media Award 2017: Stem nu!

Nominatie dr. Bruins Vrouw in de Media Award
Geplaatst op 29 januari, 2018

Dr. Jojanneke Bruins van Lentis Research is als kandidaat van de provincie Groningen genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2017. Toen publiceerde Bruins een onderzoek naar de behandeling van psychotische patiënten met een ernstig verhoogde bloeddruk of cholesterol.

Uit dat onderzoek bleek dat die behandeling tekort schiet. Op grond van de uitkomst pleit Jojanneke Bruins ervoor dat psychiaters en huisartsen zich meer bewust worden van de bijwerkingen van antipsychotica. Het onderzoek werd verricht vanuit het UMCG.

Initiatiefnemers

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform VIDM  en het sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen Zij Spreekt. Hun motief: ‘Ruim tachtig procent van de mensen in het nieuws is van het mannelijk geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. Wij willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.’

Kandidaat voor Groningen

Per provincie is er een lijst met tien vrouwelijke rolmodellen samengesteld. Dat is op voordracht van journalisten en redacteuren werkzaam bij de regionale en lokale media uit de betreffende provincie. En op voordrachten door het publiek. Bij de keuze om hen te nomineren is gekeken naar hun aanwezigheid in 2017 in de lokale en/of regionale media. In 2017 kwam het onderzoek van Jojanneke Bruins provinciaal en landelijk in het nieuws.

Stem op Jojanneke Bruins

Wie wordt de winnaar van de provincie Groningen? Lentis hoopt natuurlijk dat Jojanneke met deze prijs naar huis kan. Vind jij dat ook? Breng dan je stem uit in de poll (let op! Jojanneke komt pas laat in de enquête aan bod).

Feedback