Kliniek Groningen voldoet aan eerste deel aanwijzing IGJ

Geplaatst op 23 augustus, 2019

De kliniek van Lentis in Groningen heeft een belangrijk deel van de zaken weer op orde. Daarom heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de maatregel opgeheven waarbij Lentis een dwangsom zou moeten betalen als de tekortkomingen niet op tijd zouden zijn opgeheven.

‘Trots op medewerkers’

“De afgelopen periode hebben de medewerkers hard gewerkt aan de verbeteringen. Dat is gelukt en daar zijn we met z’n allen trots op”, zegt psychiater en directeur behandelzaken Marjolein Boshuisen. Bij een onaangekondigd bezoek stelde de IGJ vast dat nieuwe patiënten nu binnen 24 uur na opname een lichamelijk onderzoek krijgen en dat dit onderzoek wordt betrokken bij de psychiatrische diagnostiek. Ook de dossiers zijn op belangrijke punten weer orde. Daarmee voldoet Lentis aan de verbeteringen die in het eerste deel van de aanwijzing van de IGJ staan.

Scholing

Een ander deel van de aanwijzing loopt nog. Zo moet op korte termijn het aantal zorgverleners afgestemd zijn op het aantal patiënten en hun problematiek. Ook moeten de medewerkers voldoende worden toegerust op de vaak heftige situatie waarin patiënten worden opgenomen. Daarvoor worden onder andere trainingen georganiseerd in agressie- en zelfmoordpreventie.

 

 

 

Feedback