Lentis Poëzieprijs 2019: ‘Hou me vast! Laat me los!’

Geplaatst op 12 april, 2019

‘‘Hou me vast! Laat me los!’ is het thema van de landelijke Lentis Poëzieprijs 2019 voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met psychische problemen. De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden op 21 juni 2019 tijdens het Lentis Festival in Zuidlaren.

Traditie

De poëzieprijs staat in een lange traditie van aandacht die Lentis geeft aan poëzie als uitingsvorm van mensen die te maken hebben of hebben gehad met psychische klachten. Vijf keer heeft de prijs de naam gedragen van de Groningse dichter en schrijver Jan Boer. De zesde editie heeft een nieuwe naam en deels ook een nieuwe vorm.

Thema

De inzendingen moeten hun inspiratie vinden in het centrale thema ‘Hou me vast! Laat me los!’. ‘Hou me vast. Laat me niet gaan. Bij jou voel ik me veilig’ Laat me los. Ik ben best zonder jou. Je staat me in de weg. Je benauwt me’. Is het in relaties met anderen even onvermijdelijk als eb en vloed, die behoefte aan afstand en nabijheid? Wat win je, wat verlies je?

Voorwaarden

Per persoon mogen twee gedichten worden ingezonden in het Nederlands of in de Gronings streektaal. Kijk voordat u een gedicht gaat inzenden eerst op de pagina van onze website waar u informatie vindt over het reglement en het e-mailadres voor inzendingen. De gedichten moeten uiterlijk 13 mei 2019 binnen zijn.

Beoordeling en prijs

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury die vijf gedichten nomineert. Het winnende gedicht wordt tijdens het Lentis Festival op 21 juni 2019 bekend gemaakt. De winnaar krijgt een geldbedrag van 750 euro, de vier overige genomineerden krijgen een geldbedrag van 150 euro.

 

 

Feedback