Lentis schrijft weer positieve cijfers na fors verlies

Geplaatst op 31 mei, 2018

Positief financieel resultaat

Na een forse financiële dip in 2016 is het Lentis gelukt om het jaar 2017 af te sluiten met een positief resultaat van 4,7 miljoen euro.

Trots

Om dat te bereiken heeft er wel wat moeten gebeuren, zegt bestuursvoorzitter Martin Sitalsing: ‘‘Ik wil eerst zeggen dat ik er trots op ben dat het ons met z’n allen is gelukt om er weer bovenop te komen. Want we kwamen van ver met een verlies van 12,4 miljoen in 2016.

Structurele verbetering

Vooral het structureel verbeteren van onze bedrijfsvoering heeft zoden aan de dijk gezet.” Als voorbeeld noemt hij de verbetering van de zogenaamde planning en control-cyclus, een systeem dat ervoor zorgt dat de onderdelen van Lentis financieel en inhoudelijk op de afgesproken koers blijven. Sitalsing: “We zitten daar nu veel korter op en kunnen daardoor beter en sneller bijsturen als het nodig is.” Een andere verbetering is dat behandelaren nu meer patiënten hebben dan voorheen. Sitalsing: “We  zijn productiever geworden. Dat betekent niet dat we voorheen niet hard werkten, integendeel. Maar door het stroomlijnen van onze interne processen in de hulpverlening en bijvoorbeeld het opruimen van onnodige overleggen is er meer tijd vrijgekomen voor het behandelen  van patiënten.” Een andere bijdrage aan het verbeteren van het financiële resultaat is de reorganisatie die is doorgevoerd.”

Het gaat om goede hulp

Sitalsing: “Maar een solide en gezonde bedrijfsvoering is geen doel op zich. Het is nodig om de mensen te helpen die nu en in de toekomst psychische hulp nodig hebben. Hulp van de beste kwaliteit, om mensen zoveel mogelijk in hun eigen leefomgeving te helpen en laten herstellen”

De totale omzet van Lentis in 2017 bedroeg 285 miljoen euro.

Feedback