Lentis steunt Walk into the light

Geplaatst op 28 juli, 2022

Lentis steunt het initiatief Walk into the light. Walk into the light is een wandeling bedoeld om stil te staan bij mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen. De wandeling wordt in Groningen georganiseerd op 5 september in Haren. Met de wandeling willen de initiatiefnemers  aandacht vragen voor en geven aan naasten die te maken hebben gehad met suïcidaliteit en aan mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten.

Vorig jaar startte GGZ Rivierduinen met dit initiatief. Dit jaar worden er overal in het land wandelingen georganiseerd door het Suïcide Preventie Centrum. Riane Kuzee-Hoogeveen pakte dit namens de Familieraad van Lentis in Groningen op.

Het directieteam en de Raad van Bestuur van Lentis waren getroffen door dit initiatief. Lentis steunt dit dan ook van harte. Vertegenwoordigers van Raad van Bestuur en het directieteam, onder wie Carolien Thewissen, directeur Acute Zorg en Arien Storm, voorzitter van de Raad van Bestuur, zullen ook meelopen met de wandeling. Daarnaast zal Lentis een donatie doen als bijdrage in de onkosten.

Meelopen?

Je kunt dit jaar ook meelopen. In de provincie Groningen is er op 5 september bij zonsopgang een wandeling in Haren. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, maar je kunt ook gewoon meelopen als je door omstandigheden geen eigen bijdrage kunt betalen. Meer informatie over Walk into the light vind je hier.