Maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen

Geplaatst op 14 maart, 2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus, is binnen Lentis regelmatig overleg geweest over de stand van zaken en de maatregelen die Lentis moet treffen. We hebben nog geen gevallen van corona aangetroffen bij medewerkers of patiënten. We volgen de adviezen van de GGD en RIVM. Binnen Lentis geldt een verhoogde alertheid. En daar passen vooral preventieve maatregelen in. Op 13 maart zijn deze maatregelen aangescherpt.

De volgende maatregelen waren al van kracht en we verwachten, voor zover mogelijk, dat onze medewerkers en patiënten zich hier aan houden:

 • Goed de handen wassen
 • hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
 • papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden.

Daar zijn vrijdag 13 maart de volgende maatregelen bijgekomen:

 1. Ambulante patiëntcontacten
  Alle poliklinische patiëntafspraken en huisbezoeken worden omgezet in telefonische afspraken of afspraken via videobellen. Tenzij dit onmogelijk of onwenselijk is, dit beoordeelt de behandelaar. Cliënten worden hierover persoonlijk op de hoogte gesteld. Deze maatregel gaat in vanaf 17 maart 2020.
 2. Dagbesteding
  De dagbesteding voor cliënten die niet bij Lentis zijn opgenomen stopt tijdelijk. Voor cliënten die zijn opgenomen bij Lentis is de dagbesteding nog wel open. Cliënten worden hierover geïnformeerd.
 3. Bezoek aan Lentis of Dignis
  Voor zowel de klinieken van Lentis als de woonzorgcentra van Dignis geldt dat we naasten vragen voorlopig niet op bezoek te komen. Naasten worden hierover zo spoedig mogelijk per brief geïnformeerd.

De meest recente informatie en maatregelen vind je op onze pagina over het Coronavirus.

Feedback