Maatwerk(t) Tynaarlo wil eenzaamheid onder psychiatrische patiënten verminderen

Geplaatst op 20 juni, 2022

Maatwerk(t) Tynaarlo wil kleur geven aan iemands leven. Een prachtig project van Solidair Groningen & Drenthe, Neie Naobor en Lentis om eenzaamheid te verminderen.

Binnen de gemeente Tynaarlo loopt het project Maatwerk(t) dat vrijwilligers en patiënten van Lentis bij elkaar wil brengen. Een mooi project met het doel om eenzaamheid te verminderen en participatie in de samenleving te stimuleren voor mensen met een psychiatrische aandoening. Gemiddeld voelt 43% van de Nederlandse bevolking ouder dan 19 jaar zich eenzaam. Dat is al veel. Maar het valt mee als je het vergelijkt met mensen met een langdurige psychische aandoening, daarvan geeft 81% aan eenzaam te zijn, waarvan 40% zelfs (heel) erg eenzaam. Maatwerk(t) is dus nodig. Helaas zijn er op dit moment niet genoeg maatjes om te koppelen aan patiënten die aangegeven hebben iemand te zoeken.

Maatjes zijn heel welkom

Sta je open voor iemand met een psychische kwetsbaarheid? En vind je het leuk om zo nu en dan wat te ondernemen? Dan zou jij veel kunnen betekenen voor iemand als maatje. Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek, gewoon iemand in zijn of haar waarde laten is het belangrijkst. Uiteraard is het mogelijk om te overleggen als je ergens tegen aanloopt. De tijdsinvestering kan wisselen, maar we zijn wel vooral op zoek naar maatjes die zich (minstens) een jaar willen commiteren.

Informatie en aanmelden

Solidair Groningen & Drenthe coördineert het project Maatwerk(t). Yvonne Eggen is contactpersoon, je kunt haar mailen of bellen met vragen. Dat kan via yvonne@solidairgroningendrenthe.nl of 0630865065. Doen!