Nieuwe woonafdeling voor jongeren in stad Groningen

Geplaatst op 14 april, 2020

Lentis start 1 mei met een nieuwe woonafdeling voor jongeren in De Helix in de stad Groningen. De woonafdeling is bedoeld voor studerende jongeren die een intensieve begeleidingsvraag hebben. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

De Helix is een woontoren van bijna 70 meter gebouwd in opdracht van woningcorporatie Nijestee. Het wooncomplex telt 22 verdiepingen en richt zich op huisvesting van jongeren. Nijestee heeft als doel gesteld om tien procent van hun nieuwbouw te verhuren aan de kwetsbare doelgroep. De woningcorporatie heeft Lentis gekozen als samenwerkingspartner.

Plekken voor studerende jongeren

Lentis gaat in De Helix 20 plekken Beschermd Wonen creëren. Alle bewoners hebben hun eigen studio/appartement met eigen voorziening zoals douche, toilet en keuken. De doelgroep is studenten of jongeren die zich na psychische problemen opnieuw op een studietraject willen oriënteren. De begeleiding is ondersteunend bij verder herstel en bij stabiliteit in het dagelijks leven zodat de studie goed vol te houden is. Voor jongeren met bijvoorbeeld een vorm van autisme vergen de stappen naar zelfstandigheid vaak extra aandacht. De begeleiding is altijd in de buurt.

Samenwerking Jonx en Volwassenenpsychiatrie

Voor De Helix is een team samengesteld met medewerkers van Jonx, met specifieke expertise op het gebied van jeugd ggz en autismezorg en medewerkers die specifieke expertise hebben op het gebied van volwassenenpsychiatrie. Diverse kennis en ervaring in woonbegeleiding is daarom voorhanden. Binnen de Helix is niet de diagnose van belang om geplaatst te kunnen worden, maar de bereidheid om aan ontwikkelingsdoelen te werken. De doelen dienen verband te houden met studeren, op welk niveau dan ook. Mocht het gekozen studietraject niet brengen wat ervan was gehoopt, dan eindigt niet direct het verblijf in de Helix maar zoeken bewoner, familie, de opleiding en begeleider samen naar alternatieven.

Lentis start per 1 mei met de woonafdeling in de Helix. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met Kornelis Prins: k.prins@lentis.nl of 06-31944363.

Feedback