Onderzoek impact coronacrisis op mensen met psychische kwetsbaarheid

De coronacrisis heeft impact op het leven van alle mensen. Hoe hebben cliënten met een psychische kwetsbaarheid deze periode ervaren? In juli- september is er een enquête uitgezet onder mensen in zorg bij een FACT-team of een van de autismeteams van Lentis of in zorg bij GGZ Drenthe. Het onderzoek leverde soms verrassende resultaten op.
Fysieke en sociale maatregelen
Waar fysieke maatregelen als afstand houden en geen handen schudden als prettig werden ervaren, werden de sociale maatregelen zoals het niet mogen ontvangen van bezoek als zeer onprettig ervaren.
Andere vormen van zorg
Door de coronacrisis is in veel gevallen de aangeboden zorg anders geweest dan voorheen. Waar voorheen mensen hun behandelaar vooral face-to-face zagen, werd de zorg in de eerste coronacrisis meer via beeldbellen en
telefonisch aangeboden. Het overgrote deel van de cliënten heeft meer telefonisch contact gehad met de behandelaar gedurende de eerste crisis.
Meer lezen?
Benieuwd naar alle resultaten? Lees dan de bijgevoegde Nieuwsbrief 1 corona enquete, waarin de onderzoekers Prof.dr. Stynke Castelein (hoofd Lentis Research en bijzonder hoogleraar RuG) en dr. Inge van Balkom (directeur Jonx en senior onderzoeker), de resultaten presenteren.
Agenda
-
Het Nationale Psychose Congres: wat is goede zorg?
30 september, 2021
Recent nieuws
- Lentis schiet wachtenden te hulp met ‘Wacht @ctief’ 19 februari, 2021
- Ambulant verpleegkundige Bas Polman over Blue Monday 23 januari, 2021
- Kerstboodschap 21 december, 2020
- Het Lentis Magazine is verschenen 15 december, 2020
- Eugeria wandelt voor Serious Request 26 november, 2020