Onderzoek impact coronacrisis op mensen met psychische kwetsbaarheid

Geplaatst op 6 november, 2020

De coronacrisis heeft impact op het leven van alle mensen. Hoe hebben cliënten met een psychische kwetsbaarheid deze periode ervaren?  In juli- september is er een enquête uitgezet onder mensen in zorg bij een FACT-team of een van de autismeteams van Lentis of in zorg bij GGZ Drenthe. Het onderzoek leverde  soms verrassende resultaten op.

Fysieke en sociale maatregelen

Waar fysieke maatregelen als afstand houden en geen handen schudden als prettig werden ervaren, werden de sociale maatregelen zoals het niet mogen ontvangen van bezoek als zeer onprettig ervaren.

Andere vormen van zorg

Door de coronacrisis is in veel gevallen de aangeboden zorg anders geweest dan voorheen. Waar voorheen mensen hun behandelaar vooral face-to-face zagen, werd de zorg in de eerste coronacrisis meer via beeldbellen en
telefonisch aangeboden. Het overgrote deel van de cliënten heeft meer telefonisch contact gehad met de behandelaar gedurende de eerste crisis.

Meer lezen?

Benieuwd naar alle resultaten? Lees dan de bijgevoegde Nieuwsbrief 1 corona enquete, waarin de onderzoekers Prof.dr. Stynke Castelein (hoofd Lentis Research en bijzonder hoogleraar RuG) en dr. Inge van Balkom (directeur Jonx en senior onderzoeker), de resultaten presenteren.

Feedback