Rogier Hoenders genomineerd voor ‘Leefstijlarts van het jaar’

Geplaatst op 12 maart, 2019

Rogier Hoenders van het Centrum Integrale Psychiatrie is door de vereniging Arts en Leefstijl genomineerd voor de verkiezing van ‘Leefstijlarts van het jaar’.

Rogier Hoenders (1972) is psychiater, senior onderzoeker, manager inhoudelijke zaken en oprichter van het CIP. Hij promoveerde in 2014 aan de Rijksuniversiteit Groningen op Integrale Psychiatrie. Hij is voorzitter van het organiserend comité van het succesvolle Congres Integrale Psychiatrie . Rogier is gespecialiseerd in de toepassing van vitamines, kruiden en voedingssupplementen voor psychische klachten.

Motivatie

Arts en Leefstijl: “Rogier Hoenders is een autoriteit op het gebied van leefstijl en geneeskunde. Onder zijn leiding is de polikliniek Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) ontstaan, en ondanks flinke tegenwind, is het CIP altijd onderdeel gebleven van de reguliere GGZ met een grote en complexe patiëntenpopulatie in de psychiatrie. Leefstijlinterventies zijn de hoeksteen van de behandeling, in principe draait elke cliënt vanaf de intake mee in het leefstijlprogramma, met focus op voeding, beweging en ontspanning. Dankzij Rogier Hoenders is het aanbod van leefstijlinterventies voor psychiatrische patiënten het grote succes dat het nu is.”

Stem op Rogier

Op de website van Arts en Leefstijl kun je je stem uitbrengen op Rogier.

Feedback