Socialrunners van Lentis staan in de startblokken

Lentisteam Socialrun 2018
Geplaatst op 6 september, 2018

In het weekend van 21-23 september gaat Lentis met een team van 24 mensen meedoen aan de Socialrun. Een run van 555 km die binnen ongeveer 48 uur afgelegd dient te worden. Het doel van de Socialrun is bespreekbaarheid en begrip stimuleren rondom psychische aandoeningen. De missie is #meedoeniswinnen.

Hoe ziet het Lentisteam eruit?

Het team van Lentis bestaat uit 24 mensen, 14 lopers, 3 fietsers, 4 chauffeurs, 1 fysiotherapeut en 2 mensen die de catering tijdens de run voor hun rekening nemen en zorgen dat de kampen tussendoor opgebouwd en afgebroken worden. “Het is een hele onderneming en uitdaging om alles zo strak mogelijk voor de deelnemers te organiseren, maar we zorgen dat het ze aan niets gaat ontbreken. Van campers tot lakenzakken, van hoofdlampjes voor het lopen in de nacht tot washandjes en handdoeken”, aldus Jolanda Langeland die vanuit Lentis Leefstijl betrokken is bij de voorbereidingen.

Bart Hokke fietst mee

Een van de deelnemers is Bart Hokke, gedifferentieerd psychiatrisch verpleegkundige. Hij gaat mee als fietser, want de lopers moeten begeleid worden door een fietser, zowel overdag als in de nacht. “Ik ben helemaal klaar om iets meer dan 275 km in het zadel te zitten. Mijn fiets is behangen met navigatiekaarten en lampen. Het is een geweldige uitdaging en ik zal de lopers zo optimaal mogelijk begeleiden, want voor hun is het het zwaarst zowel fysiek als mentaal.”

Doorkomst op terrein van Zuidlaren

Naast de deelname van Lentis aan de Socialrun is er op 22 september een grote doorkomst op het terrein van Zuidlaren. De Socialrunners hebben dan 210 km afgelegd en kunnen even op adem komen op het mooie Dennenoord terrein. Op het terrein zullen de deelnemers feestelijk onthaald worden. Er is een dj, een ontspanningstent en de horeca zorgt uiteraard voor goed eten en drinken. De verwachting is dat er rond de 500 deelnemers het terrein zullen passeren tussen 03.00 uur (in de nacht dus) en 14.00 uur.

Sponsoren

Wil jij het team een hart onder de riem steken? Het Lentisteam wil graag alle 555 km laten sponsoren en ze zijn er nog niet. Help jij het team mee? Het opgehaalde sponsorbedrag komt volledig ten goede aan kleinschalige projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.

Ja, ik doneer natuurlijk een bedrag aan Socialrun én het Lentisteam!

Feedback