TOPGGz-keurmerken ATN en Zorgprogramma Psychosen verlengd

Geplaatst op 29 juni, 2018

De TOPGGz-keurmerken van het Autisme Team Noord Nederland locatie Groningen en het Zorgprogramma Psychosen Groningen zijn na een succesvolle hervisitatie verlengd met een periode van vier jaar.

Er zijn momenteel verspreid over het land 42 afdelingen met een TOPGGz-keurmerk, waaronder het ATN Groningen en het Zorgprogramma Psychosen van Lentis. Patiënten en verwijzers kunnen er terecht voor hoogspecialistische diagnostiek en behandeling bij ernstige en complexe psychische problemen.

Experts in complexe zorg

Het TOPGGz-keurmerk is een garantie dat de afdelingen experts zijn in complexe zorg. De kennis en kunde en de behandelingen zijn ook beschikbaar voor patiënten, hun naasten en verwijzers buiten het werkgebied van Lentis.

Hervisitatie

Om de kwaliteit te garanderen wordt elke TOPGGz-afdeling vier jaar na het verkrijgen van het keurmerk opnieuw getoetst. Het ATN en het Zorprogramma Psychosen hebben deze toets succesvol afgesloten. Op 27 juni werden de bijbehorende documenten in Amersfoort overhandigd aan Rikus Knegtering namens het Zorgprogramma Psychosen en Sigrid Piening namens het Autismeteam Noord Nederland locatie Groningen.