Versoepeling coronamaatregelen

Geplaatst op 30 september, 2021

Tijdens de persconferentie van 14 september 2021 werd uitgelegd hoe Nederland vanaf 25 september 2021 verder open gaat. In het kernteam Corona voor Lentis en Dignis is op 15 en 22 september besproken welke consequenties dit heeft.
Wat betekent dit voor u als u onze restaurants bezoekt? We zetten het even op een rijtje.

Toegang tot de restaurants
Bij zorglocaties, zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen hoeft u geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Lentismedewerkers en externe groepen of personen hoeven dus geen coronatoegangsbewijs te tonen in onze restaurants.
Daarbij is wel een vereiste, dat als Lentismedewerkers en externen onze restaurants bezoeken, ze geen corona gerelateerde gezondheidsklachten hebben. Klik hier voor meer informatie.

Verplichting anderhalve meter afstand geschrapt
De overheid schrapt per 25 september 2021 de anderhalve meter maatregel als verplichting. Lentis en Dignis volgen het beleid van de overheid. Vanaf 25 september 2021 is het binnen Lentis en Dignis niet meer verplicht om anderhalve meter afstand te houden. Anderhalve meter afstand moet niet meer, maar het mag nog wel. Anderhalve meter afstand is nog steeds een veilige afstand. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en het gezonde verstand te gebruiken.

Mondkapjesplicht
De overheid stelt dat mondkapjes alleen nog verplicht zijn in het openbaar vervoer, op het vliegveld en in de taxi.
Het kernteam Corona heeft in het overleg van 22 september het volgende besloten:
Binnen Lentis stoppen we met het verplicht dragen van mondkapjes, we bieden het nog wel aan.
Voor Lentismedewerkers, die ons restaurant bezoeken, geldt geen mondkapjesplicht meer.

Op zaterdag 25 september zijn de afgesproken maatregelen ingegaan. Heeft u naar aanleiding van bovenstaande toch nog vragen, neem contact op met het restaurant. Het telefoonnummer vindt u op de website.

Graag tot ziens in ons restaurant!