Lentis doet wederom mee aan de Socialrun

Foto team Lentis Socialrun 2018

Socialrun is een jaarlijkse, landelijke non-stop estafetteloop om stigma rondom psychische problemen tegen te gaan. Het event vindt plaats van 20 tot en met 22 september aanstaande. En natuurlijk doet Lentis mee! In het derde weekend van september lopen 41 teams, uit het hele land, 555 km in 48 uur. Lentis doet mee met een team van 25 medewerkers. Wat bijzonder is: de loop gaat 21 september over het Dennenoordterrein in Zuidlaren. De Lentislopers zetten zich graag in om psychiatrische aandoeningen bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen. De start en finish van dit loop-evenement zijn in Soest.

Grote doorkomst Dennenoord in Zuidlaren

Na 210 kilometer doet de Socialrun het Lentisterrein in Zuidlaren aan. De 1200 lopers die in de nacht en ochtend van 21 september langskomen, mogen gebruik maken van de faciliteiten die Lentis te bieden heeft: een rust- en oplaadpunt in De Kimme, masseurs, koffie en thee, spelactiviteiten, een dj en meer.

Lentis rent mee

Stichting Socialrun zelf over het doel van de estafetteloop: ‘Socialrun wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert.‘ Veel mensen krijgen in hun leven te maken met een psychische aandoening, zoals een depressie of angststoornis. En Lentismedewerkers merken dat veel van hun patiënten te maken krijgen met vooroordelen: mensen met psychische problemen zeuren, zijn labiel of gevaarlijk. Het is mooi dat mede door de Socialrun deze beelden worden tegengegaan, vindt Lentis.

Sponsoren van Socialrun

Jolanda Langeland, Leefstijlmedewerker bij Lentis: ‘Wie de doelstelling van de Socialrun een warm hart toedraagt kan het team van Lentis sponsoren. Het opgehaalde sponsorbedrag komt ten goede aan initiatieven die heersende taboes over psychische aandoeningen willen opheffen.’ Sponsoren? Graag!

Feedback