Tri team go nuts gaat naar Ironman

Vanuit Lentis Winschoten gaan we meedoen aan de Ironman 70.3 in Vichy Frankrijk. We doen mee met 6 teams en 3 individuele lopers. We gaan 1.9 km zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21.1 km hardlopen. We willen met dit initiatief geld ophalen om te investeren in leefstijlprojecten voor cliënten.

Zo begon het!

Dit is de tweede keer dat we meedoen, want op 25 augustus 2018 deed het FACT-team van Lentis in Winschoten voor het eerst met succes mee aan de Ironman 70.3-triatlon in Vichy, Frankrijk. De Ironman  is een halve triatlon die al zwemmend, rennend en fietsend tot een goed eind moet worden gebracht. In 2018 deden we dat met succes! Voor deze topprestatie is er € 20.250,- opgehaald en nog € 1000 extra op de leefstijldag van Fact Winschoten.

Waarom?

Lentis werkt actief aan het verbeteren van de gezondheid en leefstijl van patiënten en medewerkers. Bij cliënten leidt dit tot het verminderen van klachten, vergroten van draagkracht en welzijn en meer grip op je leven.

Hoezo Tri team go nuts?

Tri Team Go Nuts is in de zomer van 2016 ontstaan als vriendengroep in de begeleiding van een door kanker getroffen lid van dit team. Het moeilijke eerste jaar na genezing is gezamenlijk opgepakt door een gezond en stevig doel te kiezen: Een Ironman 70.3 (halve triathlon) in Zell am See. Nadat dit doel is bereikt, is er veel geld ingezameld, en voelen we de behoefte om door te gaan, maar nu voor een ander (goed) doel. De komende jaren is dat de leefstijlbegeleiding van mensen met psychische problemen, samen met de professionals van Lentis.

Sponsoren?

Vindt u dit ook een mooi idee? U kunt het initiatief sponsoren. Dat kan via

NL40RABO0314990151 t.n.v. STICHTING GO NUTS

Lentis Winschoten wil met dit geld leefstijlbegeleiding voor mensen met een psychische kwetsbaarheid verder ontwikkelen omdat dit een positieve invloed heeft op herstel. Van het geld van de vorige keer is een sportcarrousel opgezet waaraan cliënten kunnen deelnemen. De stap naar een gewone sportschool is voor veel cliënten te groot. Via de sportcarrousel komt die stap binnen bereik. In de sportcarrousel sport je in een groepje onder begeleiding. Dit willen we graag voortzetten en uitbreiden. Ook is er geïnvesteerd in leefstijltraining en zijn er fitbits voor cliënten aangeschaft. Ook is er geld besteed aan een wetsuit, racefiets en hardloopschoenen zodat cliënten goed voorbereid mee kunnen doen!

DANK U!

Feedback