Symposium ‘Ouderen met een psychose: optimistische hulpverleners gezocht’

Twee gerenommeerde, internationale sprekers, elf verschillende workshops op één fraaie locatie: dat zijn de ingrediënten voor het symposium ‘Ouderen met een psychose: optimistische hulpverleners gezocht!’ dat op 22 september plaatsvindt. GGZ Friesland organiseert dit symposium in samenwerking met het RGOc.

Het programmaDe inloop is ’s ochtends vanaf 9.30 uur. Om 10.00 uur trapt dagvoorzitter Ton Dhondt af, gevolgd door een plenaire lezing van Paul David Meesters. Carl Cohen (hoogleraar SUNY Downstate Medical Center, Brooklyn, New York) neemt nog voor de koffie het stokje over. Hij geeft een overzicht van de actuele kennis over de doelgroep. Na een eerste workshopronde is de lunch. En aangezien we in Thialf zijn, is er de mogelijkheid om te schaatsen. Deze zijn in het ijsstadion voorradig en kunnen gratis gebruikt worden.

Meet the expertWat ook kan tijdens de pauze is een kennismaking met de buitenlandse sprekers. Zowel Cohen als zijn Britse collega Rob Howard (University College, London) maken hier tijd voor vrij.

MiddagprogrammaAls iedereen is uitgeschaatst en uitgegeten, gaat het programma verder met een plenaire lezing van Howard. Hij vertelt over ouderen met een eerste psychose na hun 60e jaar. Na een kop koffie of thee, is de tweede en laatste ronde workshops. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Het hele programma is hier te vinden.

WorkshopsBezoekers kunnen ’s ochtends kiezen tussen vijf verschillende workshops en na de pauze uit nog eens zes.