laptop

Volledig online behandeling

De 100% online behandeling van Lentis is volledig online. Dat betekent dat je niet meer naar een locatie van Lentis hoeft te komen, maar contact hebt via ons online behandelplatform. We bieden effectieve zorg waar en wanneer jij dat wilt, vanuit een comfortabele en veilige omgeving. De 100% online behandeling is geschikt voor veel uiteenlopende klachten, zoals angst, depressieve gevoelens of ADHD.

Hoe werkt een 100% online behandeling?

In de 100% online behandeling ga je thuis aan de slag met verschillende online behandelmodules. In een online behandelmodule leer je meer over je klachten en krijg je inzicht en tips over hoe je hier mee om kunt gaan. Daarnaast doe je opdrachten om te oefenen. Je behandelaar kijkt met je mee en geeft je feedback. Je kunt ook altijd een berichtje sturen naar je behandelaar. Op deze manier kun je aan de slag met je behandeling wanneer jij dat wilt.

Daarnaast voer je via beeldbellen gesprekken met je behandelaar. Je hebt in principe één behandelaar, en dus altijd contact met dezelfde persoon. Het beeldbellen is vergelijkbaar met skype, alleen dan in het veilige behandelplatform van Lentis.

Voor wie is de 100% online behandeling?

De 100% online behandeling van Lentis is geschikt voor behandelingen in de Basis GGZ. Dit zijn kortdurende, effectieve behandelingen voor mensen met lichte tot matige psychische klachten. De 100% online behandeling is geschikt voor veel uiteenlopende klachten, zoals angstklachten, depressieve klachten of ADHD.

Het belangrijkste is jouw motivatie. Ben je voldoende digitaal vaardig en beschik je over een computer of smartphone met goede internetverbinding, dan is de 100% online behandeling misschien iets voor jou. Je hebt wel een verwijsbrief nodig van je huisarts.

Waar is de 100% online behandeling?

Omdat behandeling in de digitale poli volledig online gebeurt, kan de behandeling plaatsvinden waar jij dat wil. Thuis, op je werk of onderweg. De behandelaren van de digitale poli werken vanuit Lentis Basis GGZ in Groningen.

Wat zijn de voordelen van de 100% online behandeling?

Het volgen van een volledig online behandeling heeft een paar voordelen ten opzichte van een reguliere behandeling:

  • Je hebt geen reistijd.
  • De behandeling vindt plaats in een voor jou veilige omgeving.
  • Je kunt zelf aan de slag, wanneer je dat wilt.
  • Je hebt vaker, maar dan korter, contact met je behandelaar.
  • De wachttijd is kort, de behandeling kan snel starten.

Heb je vragen over de Digitale Poli van Lentis? Mail ons dan via online@lentis.nl.

 

Inloggen bij het online platform

Heb je een afspraak, intake of wil je aan de slag met modules in de Digitale Poli? Log dan in met de gegevens die je hebt ontvangen tijdens je aanmelding.

Inloggen bij de Digitale Poli Lentis.