ADHD

ADHD: de behandeling

Voordat de behandeling start doen we onderzoek of je daadwerkelijk ADHD hebt, of dat er mogelijk iets anders aan de hand is. Als er sprake is van ADHD, dan starten we hier de behandeling voor. De behandeling die Lentis voor ADHD heeft, bestaat uit een combinatie van medicijnen, individuele behandeling en deelname aan groepsbehandeling. Als het nodig is, krijg je op basis van je problemen een meer uitgebreide behandeling.

Inhoud van de ADHD-behandeling

De duur van de behandeling en het resultaat van de behandeling zijn onder meer afhankelijk van de ernst van je klachten en of je naast ADHD ook andere problemen hebt. De behandeling duurt gemiddeld een jaar. De voortgang van de behandeling wordt regelmatig bekeken door middel van vragenlijsten en gesprekken met je behandelaar. Op basis hiervan beslist het behandelteam, in overleg met jou, of verlenging of aanpassing van de behandeling nodig is. Als je behandeling afgerond is, schrijft de huisarts de medicatie die je eventueel gebruikt verder voor. Als na afloop van de behandeling je klachten weer erger worden, kun je je opnieuw aanmelden.

Is de ADHD-behandeling geschikt voor jou?

Deze behandeling is geschikt voor je als je de diagnose ADHD hebt en hierdoor vastloopt in het dagelijks leven.

Behandelaren ADHD

Lentis heeft verschillende behandelaren die speciaal zijn opgeleid om ADHD te kunnen behandelen. Onze behandelaren gebruiken alleen behandelmethoden die bewezen effectief zijn.

Locaties ADHD-behandeling

Praktische informatie over de ADHD-behandeling