Home Behandelingen Beeldende therapie

Beeldende therapie

Wat is beeldende therapie? 

Beeldende therapie is een vorm van vaktherapie waarbij je praktisch aan de slag gaat met creatieve materialen. Bij deze therapie ligt de focus op het maken van iets, bijvoorbeeld een tekening of schilderij. Beeldend werken helpt je om je gedachten en gevoelens te uiten. Je brengt in beeld wat je moeilijk kunt verwoorden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Beeldende therapie kan individueel of in een groep plaatsvinden. Dit is afhankelijk van jouw situatie en behandelplan. Onder begeleiding van een beeldend therapeut ga je aan de slag met creatieve materialen zoals verf, papier of hout. Bij deze therapie gaat het erom dat je actief bezig bent en nieuwe inzichten en ervaringen opdoet. Hierdoor leer je om emoties te uiten en werk je aan het verbeteren van je zelfbeeld. 

Hoe volg je deze behandeling?

Een behandeling bij Lentis is altijd op maat. Het behandelplan stellen we samen met jou en (eventueel) je naasten op. Voor alle vormen van behandeling heb je een verwijzing nodig. Dit betekent dat je je als patiënt niet zelf bij Lentis kunt aanmelden. Bespreek je klachten eerst met je huisarts.

Wanneer wordt dramatherapie ingezet?

Beeldende therapie kan een onderdeel van je behandelplan zijn als je het bijvoorbeeld lastig vindt om over je problemen te praten of als je onzeker bent. Tijdens deze therapie leer je om je bewust te worden van je gedrag. Je ontdekt wat je kunt veranderen en hoe je je sociale vaardigheden verbetert. Bij Lentis bepaalt een behandelaar samen met jou of deze therapie bij je past.