kruiden

Kruiden en supplementen

Naast reguliere medicatie kan je bij Lentis bij het Centrum Integrale Psychiatrie terecht voor complementaire medicatie, kruiden en supplementen, om psychische en psychiatrische klachten te behandelen.

Inhoud van de behandeling

Deze behandeling vindt plaats onder bepaalde voorwaarden die beschreven staan in het zogenaamde CAG protocol. Het gaat hierbij uitsluitend om kruiden en supplementen waarvan de effectiviteit en veiligheid is vastgesteld in wetenschappelijk onderzoek. Je kunt hierbij denken aan sint-janskruid, rhodiola, SAMe, Gingko, Ashwaghanda, valeriaan, visolie, melatonine en diverse vitamines. Vaak zal laboratoriumonderzoek worden verricht om vast te stellen of er een tekort is aan bepaalde vitamines.

Het voordeel van deze middelen is dat er veel minder tot geen bijwerkingen zijn. Aan de andere kan zijn deze preparaten soms minder effectief dan reguliere medicatie. Het is dan ook een kwestie van afwegen van voor- en nadelen en belangen.

Waar kan ik geholpen worden?

Om voor iedereen passende zorg te bieden is Lentis onderverdeeld in meerdere zorggroepen en onderdelen. Er is namelijk veel verschil in de behandeling van kinderen, volwassenen en ouderen. Ook de zorgvraag is vaak erg verschillend. Deze behandeling is mogelijk bij:

Praktische informatie