Vrouw lacht bij bootjes in haven

Leefstijltrainingen

Lentis kan je helpen met verschillende trainingen om je leefstijl aan te passen of te verbeteren. We kijken naar je gedrag en proberen een leefstijl die niet wenselijk is te veranderen, je leert als het ware nieuw gedrag aan. Je kunt vervolgens bepaalde patronen doorbreken en er bewust voor zorgen dat je niet terugvalt. Je kunt bij Lentis terecht voor onderstaande trainingen.

Stressregulatie

In deze leefstijltraining staat bewust kiezen voor een gezond en plezierig evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal. Als je deze training hebt gevlgd ben je je bewust van stressverschijnselen en heb je vaardigheden aangeleerd om je te ontspannen en stress te verminderen. De oefeningen die aan bod komen zijn:

  • spierontspanningsoefeningen
  • ademhalingstechnieken
  • hartcoherentie
  • yoga
  • meditatie

De training is een doorlopende groep die wekelijks  wordt aangeboden. Na een kennismakingsgesprek met je trainer worden er persoonlijke doelen gesteld die binnen de groep en met jouw behandelaar zullen worden geëvalueerd.

Bewegen

Bewegen heeft een positieve invloed op stress, somberheid en lichamelijke klachten. Er wordt gezamenlijk gesport met respect voor ieders tempo en mogelijkheden. De groep beslist wat we gaan doen en onze trainers passen daar de invulling op aan. Het gaat om plezier en niet om presteren. Ook bespreken we de mogelijkheden op het gebied van sport en spel buiten deze training, zodat je na de training verder kunt met bewegen in jouw leven. De training is een doorlopende groep die wekelijks  wordt aangeboden. Na een kennismakingsgesprek met de trainer stel je persoonlijke doelen die binnen de groep en met jouw behandelaar worden geëvalueerd.

Communicatie

Goed kunnen communiceren is een kunst. Veel psychische klachten blijven aanwezig of nemen toe door communicatieproblemen in relaties. Deze training is geschikt voor je als je ontevreden bent over je communicatie met anderen. Centraal in deze training staat bewustwording van communicatie met jezelf en anderen. We oefenen met een methodiek om gevoelens en behoeften kenbaar te maken, met als doel de kans op verbinding en harmonie in relaties te optimaliseren. Deze training wordt minimaal 3 keer per jaar aangeboden en bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur.

Individuele leefstijlcoaching

In deze coaching staat het doorbreken van ongezonde gewoontes op het gebied van beweging, voeding en balans tussen in- en ontspanning centraal. Meer invloed op je eigen gezondheid door het maken van andere keuzes. Kernwoorden zijn: kleine stapjes, eigen keuzes, zelfzorg, zelfwaardering, bewustzijn en discipline.

Waar kan ik geholpen worden?

Praktische informatie

Feedback