Vrouw bij zee

Voluit leven

Iedereen wil graag gelukkig zijn, een fijne relatie hebben, goede vrienden en leuke kinderen hebben. Kortom: succesvol zijn op alle terreinen. Voor veel mensen is de realiteit heel anders dan dit ideaalplaatje. Je kunt worstelen met verdriet, met akelige gebeurtenissen uit het verleden, met een depressie of angstproblematiek tot gevolg. Je kwaliteit van leven heeft hierdoor vaak ernstig te lijden door piekeren, eenzaamheid, faalgevoelens, onzekerheid, moeheid en stress. Dit kan jarenlang duren, waarbij je heel hard moet werken om die pijnlijke emoties en gedachten onder controle te houden of te vermijden. Dat gevecht met jezelf kost veel energie. Ondertussen staat de rest van het leven in de wachtstand.

“Door de behandeling ben ik nu meer gericht op wat ik belangrijk vind in het leven, in plaats van dat ik alleen maar bezig ben met alles wat ik niet wil en waar ik last van heb. Dat geeft een veel positiever gevoel”.

Inhoud van de behandeling Voluit Leven

In deze behandeling leer je:

  • vaardigheden om minder last te hebben van belemmerende gedachten
  • wat jouw patronen zijn in omgaan met pijn en verdriet
  • wat voor jou belangrijke waarden zijn en hoe je deze als kompas in jouw leven kunt gebruiken
  • hoe je milder kunt reageren op negatieve gevoelens
  • opmerkzaam te zijn, waardoor keuzevrijheid ontstaat
  • minder in onbewuste patronen te leven
  • minder oordelen over jezelf en anderen

Is de behandeling Voluit Leven geschikt voor jou?

De groepsbehandeling Voluit Leven is bedoeld voor als je in je dagelijks leven beperkt wordt door je gedachten en emoties. Bijvoorbeeld als je last hebt van gespannenheid, somberheid, moeheid, zelfkritiek, piekeren, onzekerheid of gevoelens van leegte.
De behandeling is geschikt voor je als je bereid bent te zoeken naar manieren om een waardevol leven te leiden, waarbij verdriet en leed niet worden weggepoetst, maar niet langer allesbepalend hoeven te zijn. Kortom: als je voluit wilt leven.

Waar kan ik geholpen worden?

Praktische informatie over Voluit Leven