Martin Sitalsing

Martin Sitalsing is voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentis. Hij is graag maatschappelijk actief en zoekt ook in zijn werk steeds naar de maatschappelijke verbinding.

Crisisbeoordelingslocatie – de Groningse aanpak

Hoe staat het eigenlijk met de opvang van verwarde personen? Onno Hoes, voorzitter van het schakelteam dat zich hiermee bezighoudt, is ‘niet optimistisch’ over de voortgang. De ondersteuning en opvang van mensen met verward gedrag blijft in het hele land een probleem. De urgentie ebt weg en er moet nog veel gebeuren, aldus Hoes. Hoe staat het in Groningen?

Maatwerk

Het is niet zo gek dat er niet een specifieke urgentie is, want we hebben met de term “Verwarde Personen” een nieuwe categorie geïntroduceerd op een ondefinieerbare doelgroep. Met het risico dat er weer allerlei systemen en protocollen op losgelaten worden. Waar we behoefte aan hebben is een gepersonaliseerde aanpak die zich kenmerkt door een grote mate van diversiteit; maatwerk dat recht doet aan de veiligheid van de patiënt en van de omgeving. Daar past niet een sluitende aanpak bij.

Wildgroei

Daarnaast zien we dat er een wildgroei aan aanpakken, opleidingen, conferenties, vervoersmogelijkheden en opvangplaatsen komt, die zijn weerga niet kent. En voor je het weet wordt deze nieuwe markt weer iets exclusief waarmee we mensen eerder excluderen in plaats van onderdeel te laten zijn van onze samenleving. Er ontstaat een hele nieuwe industrie rond het thema Verwarde Personen, die alleen maar belang heeft bij het problematiseren.

Nuchter Groningen

In Groningen hebben we het wat nuchterder aangepakt. We zijn kennelijk te bescheiden geweest in wat we hier in Groningen hebben gerealiseerd zonder dikke beleidsnotities en veel tamtam. Vanaf april van dit jaar hebben wij 320 personen op onze Crisisbeoordelingslocatie (CBL) gehad waarvan 30% bij de politie vandaan kwam. Die zijn zeer content met het feit dat ze weten waar ze in onze provincie terecht kunnen met mensen met verward gedrag als er geen aanleiding is om het strafrechtelijk aan te pakken. Content over het feit dat GGZ-professionals gemiddeld in 1,5 uur een beoordeling kunnen doen om een adequaat vervolg in te zetten voor deze personen die binnenkwamen op ons CBL. Als het even kan, een vervolg op maat. Daarvan gaat overigens 60% weer terug naar huis en is het zaak goed de omgeving te betrekken bij de ondersteuning.

Enorme stap

Het lijkt heel eenvoudig, maar we hebben hier een enorme stap gezet in onze verantwoordelijkheid en rol in het veiligheidsdomein. Niet alleen voor de personen die binnenkomen in ons CBL, maar ook naar de samenleving en onze netwerkpartners. Daarnaast hebben we ook ten aanzien van de vroeg-signalering een stap gezet, door een verpleegkundige te koppelen aan een politieagent. Samen beoordelen ze de niet-spoedeisende meldingen en gaan ook langs om te beoordelen welke vorm van ondersteuning passend is ter voorkoming van een crisis in een later stadium. En mocht het dan toch niet lukken proberen we met onze Intensive Home Treatment (IHT) zoveel mogelijk in de lokale context van de mensen tot een oplossing te komen.

Kortom, er gebeurt veel wat niet direct binnen een kader past, maar wel recht doet aan de mens en zijn verhaal. Daar kunnen we trots op zijn!

Martin Sitalsing

Martin Sitalsing is voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentis. Hij is graag maatschappelijk actief en zoekt ook in zijn werk steeds naar de maatschappelijke verbinding.

16 reacties

 1. Bezorgde verpleegkundige schreef:

  Helaas moet er voor de IHT een kliniek gesloten worden. Klinieken die nu de opvang doen van de genoemde verwarde mensen.
  Dit sluiten maakt dat er meer verwarde mensen op straat komen. Iets wat het IHT niet op kan pakken.
  Kortom mooi verhaal maar met een hele hoge prijs!

 2. Michiel van den Oever schreef:

  Beste bezorgde verpleegkundige,

  De aanname die je hier doet is echt onjuist. Er moet niet een kliniek gesloten worden voor de IHT. Er wordt een kliniek gesloten omdat Lentis structureel 20 bedden niet bezet heeft gehad afgelopen jaar. Er komen dus ook niet meer verwarde mensen op straat.

  Voor wat betreft het IHT: de verwachting is dat juist door initiatieven als de CBL het in opvangen van mensen met psychiatrische problemen sneller en kwalitatief beter gaat, waardoor we hopelijk ook al kunnen gaan ingrijpen voordat het echt misgaat (en dus ook klinische opnames kunnen voorkomen).

  Verder is het zo dat lang niet alle personen met verward gedrag psychiatrische problemen hebben. Ook dat zien we soms terug in de klinieken. Het is zaak om in die gevallen te gaan kijken naar andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld time-out-voorzieningen in de wijk.

  Mocht je meer willen weten, neem van vooral contact met me op: mijn nummer staat op Lentisnet bij Wie is wie, of mail me op : mrh.vandenoever@lentis.nl

 3. Jabi Jaberi schreef:

  Geachte heer Sitalsing,
  Omdat ik geen telefoon en email van u hebt, plaats ik mijn verzoek op de reactie gedeelte van uw weblog. Ik ben de enige allochtone-van-niet-westerse-afkomst toeschouwers bij de bijeenkomst in vergaderzaal van gemeente Groningen. De andere allochtonen waren sprekers en mensen die iets bereikten hadden in deze prachtige gemeente.

  Mijn vraag aan u is waarom wordt mij ( als persoon ) zo moeilijk gemaakt om een dagbesteding te hebben ? Betaalde werk moet ik op mijn buik schrijven, of in muzikaal termen te schrijven, moet ik ernaar fluiten. Vrijwilligers werk is ook begrensd aan Mamamini en andere voor mij geest verruimende bezigheden.
  Uw oogappel 🙂 met de milieu box idee zou mij voor het einde van jaar (2017) terugbellen, “want in zijn eigen woorden “als alles gaat draaien” dan gaan we gespreken voeren.
  Ik hoop dat u mij helpt duidelijkheid krijgen over het wolk die boven mijn hoofd zweeft en laat de genezende werking van Zon die een productieve dag besteding is, aan mijn leven niet schijnen.

  Have a nice day,

  • Jannie Strijk schreef:

   Dag meneer Jaberi, We hebben u een persoonlijke mail met een aantal vragen gestuurd om beter te kunnen reageren. Zodra we uw reactie ontvangen, hoort u van ons.

 4. Johannes schreef:

  Martin Sitalsing is voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentis. 8-12-2018

  Hoe kan ik u persoonlijk bereiken voor een gesprek ?
  een psychiater van Lentis heeft voor een gesprek van 30 minuten bij mijn verzekeraar een rekening ingedient van 1700 euro. Dat is m.i. fraude. Deze man fantaseert er wat op los in zijn brief met diagnoses en stuurt die naar mijn huisarts met 2 stempels. Ik heb deze kwakker Eric Van de B. nooit meer gesproken, hij was daartoe niet bereid. Nadat ik de NZA hierover gemailt heb, heeft Lentis na een jaar 800 euro terugbetaald aan mijn verzekeraar. Echter de kwakker werkt nog steeds bij Lentis. Bent u bereid met mij in gesprek te gaan over fraude, upcoding en hoe makkelijk je in een half uur gestigmatiseerd word zonder dat er psychodiagnostiek is gedaan? Op een reactie van een anonieme medewerker zit ik niet te wachten. Ik wil met u en evt. andere leden van de Raad van Bestuur Lentis in gesprek gaan over fraude, upcoding, kwakzalver Eric van de B. mvr gr Johan

  • Anonuem schreef:

   Oh nou Johan.Heel herkenbaar dit.Ik ben een ex client van Lentis en liegen frauderen en stigmatiseren zodat je nergens meer gehoord word kunnen ze als de beste.Niet alleen immoreel maar ook gevaarlijk!!Gevaarlijke oneerlijke psychiaters werken daar .Narcisten pur sang.

   • T.Huisman schreef:

    Ik geloof dat ze eerder suicidaal worden door die behandeling of zeg maar geestelijke mishandeling. Indoctrineren gedachtebeinvloeding en hersenspoeling. Als je telkens negatief op iemand inpraat dan krijg je ook die gedachte en wat je ook zegt ze ontkennen toch. Je kunt op den duur niets meer onthouden en dat je je niet meer kunt concentreren en dit heet een mist of wattig in je hoofd. men is er niet meer bij en dat heeft te maken met die behandeling die heel erg op je inpraat. Men komt je bij voorbaat al met de gedachte van de diagnose tegemoet. Het is niet het beste milieu en daar zou je niet bij over de vloer willen komen. Je zelfrespect zou er te goed voor moeten zijn om daar te komen want je zakt af net zoals de nachtopvang voor daklozen waar ze sommige economisch daklozen al voor waarschuwen. Zie een netwerk van mensen die het onvoorwaardelijk achter je staat met je eens is met gevoelsmatige empathie en contacten die veilig zijn. Van die echte mensen die zich als gelijke opstellen. Op den duur bedenkt men z”n eigen concept voor wat volgens hun niet goed was willen ze goed maken. Mensen met die zelfde ervaringen aan zich binden. Het gaat dan niet met mensen maar over mensen. Achter je rug om aan gegevens komen zonder medeweten, dat is integriteitsschending maar dat wordt weggerationaliseerd. Het zijn types die zijn afgezakt tot de rand en de client zakt mee. Het is net als de nachtopvang voor daklozen en als je daar tussen zit zeggen ze dat je al snel afzakt. Een bepaalde omgeving heeft nu eenmaal z”n invloed. Iemand asociaal overvloedig doorverwijzen zonder interesse en goede communicatie. Geen respect en medemenselijkheid en gelijkheid. Het beinvloedt het gedachteleven negatief en ook gevoelsleven en doen en laten. Als je telkens negatief op iemand inpraat dan kom je in een naargeestige sfeer terecht die wel dagen aanhoudt en wat je gevoel en doen en laten ook kan beinvloeden. Je zoekt naar een compensatie om dat nare gevoel kwijt te raken die je daar hebt opgedaan. Het is eerder het omgekeerde wat het doet in plaats van dat het goed doet doet het eerder slecht. Het doet het tegenovergestelde wat het doen moet namelijk dat zij contact krijgen met het gevoel. Men pakt je het stuur af waardoor je stuurloos bent. Men wil voor je denken en vraagt wat je denkt en ondertussen wil men voor je denken en je gedachten beheersen. Men pakt je de controle over je gedachten af. Gedachtenbeinvloeding. Het is net zoals een agressieve verhoormethode uit scoringsdrift. De gedachte daar achter is dat er een dader gevonden moet worden maar gaat niet zorgvuldig en met ervaring te werk en dat zijn de voorwaarden. Het zijn hele agressieve dominante indringerige bemoeizuchtige types die net als de roddelpers in je leven zitten en zijn gefixeerd op sex en willen dit soort verhalen horen en willen toe zien hoe je afzakt dit omdat ze een saaie baan hebben van negen tot vijf. Het zijn rukkers die mensen van zich zelf afhalen en uit de realiteit trekken. Je mag wel een behandeling hebben voor de schade die je daar hebt opgedaan. Een verkeerde diagnose wat doet dat en daar staan ze ook niet bij stil het gaat hun om macht controle en geld. Men wil ook altijd gelijk hebben. Alles wat je zegt ongeacht wat denken ze dat dat een symptoom is van een diagnose. Nepper de nep en pep. Stichting Scelta Ypsilon. In hun studententijd zijn ze drugs gaan gebruiken en LSD en de pijp en de seks en de experimenten en zijn heel erg gericht op seks en dit is typisch iets voor de persoonlijkheidsproblematiek.Stay away from people with a personality disorder. like you would stay away from methheads pedofhiles and arsonists. In het wo onderwijs wordt ook coke gesnoven en daar zeggen ze niets van en ook studenten. Het zijn niet alleen schooldrop outs of mensen met een persoonlijkheidsproblematiek maar die kijken ze er het eerst voor op aan. Met het gebruiken van harddrugs houdt je een wereld van keiharde misdaad in stand zoals Taghi en de kwetsbaren schuiven ze de schuld in de schoenen en daar kijken ze op neer terwijl zij de ex hulpverleners en studenten en wo en vwo en havo de grootste afnemers zijn. Hulp hier is mijn gulp voor excessen en om een hoer uit te sparen of een bordeel of een sexboekje mensen maar uithoren. Het is een venerisch gevaar met hun vrije huwelijken. De verleider de duivel leugen laster en bedrog. Ze denken die kwetsbaren kunnen toch niets terug doen en men is met meer. Men wil familie van je afdrijven of van je afhouden zodat je die ook niet meer hebt. Ook maken ze dat je geen hobby meer hebt en geen zingeving voldoening vervulling voelt. De gloed mist uit het leven dankzij de hulpverlening. Zelf hebben ze los vaste contacten en maken zelf dat je het ook niet meer ziet zitten. Mensen die er op die manier mee te maken hebben gehad zeggen geef mij maar gewone mensen. Het gewone ben je niet meer gewend en is al heel ver weg. Toch zijn er mensen die het ondanks je rijke ervaring het beter weten. Buiten het gewone leven om willen ze je niet kennen en kennen geen burgerplicht integendeel men brengt mensen eerder in gevaar. Als men hun confronteert dan ook nog bedreigen en intimideren. Met moedwil en opzet te werk gaan en met voorbedachte rade. Je komt heel alleen te staan en raakt afgesneden en eenzaam zingeving bezieling. Het Vaticaan erkent het occultisme wel als gevaar maar dit nog niet en dien ieder voor goed aan in deze branche alhoewel er ook wel bezetenheid voorkomt waarbij men niet meer baas is over de eigen gedachte en gefragnmenteerd is geraakt en over lijkt te zijn genomen door een kwade geest. . .

 5. Anonuem schreef:

  Oh nou Johan.Heel herkenbaar dit.Ik ben een ex client van Lentis en liegen frauderen en stigmatiseren zodat je nergens meer gehoord word kunnen ze als de beste.Niet alleen immoreel maar ook gevaarlijk!!Gevaarlijke oneerlijke psychiaters werken daar .Narcisten pur sang.

 6. Anonuem schreef:

  En Johan..ze zorgen er met man en macht voor dat je niemand te spreken krijgt..geen behandelaren..al helemaal geen bestuur..het is 1 groot frauduleus Bastion bij Lentis.Ik kom niet verder dan een secretaresse die zegt “Er is een regel dat nergens over wordt gepraat” Dat is het “beleid” daar.Dat ze clienten oneindig schaden daarmee zal Lentis verder een worst wezen.

 7. Anoniem schreef:

  1 of 2 psychiaters van autismeteam Groningen zijn er verantwoordelijk voor dat al sinds eind 2015 mij opzettelijk medische hulp word onthouden.Suicidaal en in crisis toen door autisme team Groningen aan de kant gezet en daarna heeft een arts van daar alle noordelijke ggz instellingen aangeschreven neem deze persoon niet aan want die is te complex.Terechtgekomen bij de poh ggz..zware psychiatrische medicatie krijg ik al jaren gewoon elke week via de apotheek..een psychiater krijgen lukt door toedoen van atn niet meer.Ik zou ze ook niet meer durven te vertrouwen.Iemand die ook in de zorg werkt die zei dat dit een sterke zaak zou zijn voor het medisch Tuchtcollege..zeker ook gezien het dossier..Maar erg fijn is dat voor hun als een (ex) client zo kwetsbaar is dat die dat niet aan kan.Toch is atn nog steeds verantwoordelijk voor de zaak zoals die nu is.Zo ontzettend immoreel en in tegenspraak met de Artsen Eed.

 8. Anoniem schreef:

  Psychiater Kit van Mechelen schreef in een mail naar autismeteam Hoogeveen dat zij mij niet aan moesten nemen en mij weg moesten sturen als ik hun belde voor hulp(al mijn hulp werd van het ene op het andere moment gestopt midden in een suicidale crisis..ik had ook geen psychiater meer!door atn Groningen..)Toen Kit van Mechelen vernam dat ik na het weekend niet wederom voor hulp gebeld had naar autisme team Hoogeveen lachte Kit van Mechelen daarom in mijn dossier.Zwart op wit.Zij schreef “ik heb gehoord dat mevr nog niet weer heeft gebeld om hulp,mooi zo!!En daarachter schreef Kit van Mechelen letterlijk een knipogende Smiley.Walgelijk.En dat is dan “arts” Ik heb overal bewijzen van zwart op wit in mijn dossier.Ze schrijven op een immorele,neerbuigende manier over clienten.Ik las in mijn dossier grappen over mij (denk eens goed na wat dat met iemand doet)en er werd zelfs gelachen over mijn suicidaliteit..ook met een smiley van Autisme Team Groningen erachter.En wat doet dit alles met een persoon?Je gaat er volledig kapot aan.

  • T.Huisman schreef:

   Bah, wat een machtsmisbruik en er dan ook nog om lachen met ongepast een smiley en denigrerende opmerkingen maken. Het past niet bij de situatie. Zou zo iemand puur negeren en niets meer van me laten horen. Ik denk dat ze er een glas champagne op drinken als zo”n suicide poging zou zijn gelukt en daar ook nog om hadden gelachen. Ze doen ook aan namecalling en zijn heel kinderlijk en onderontwilkkeld . . Je zou een zwavelzuurbom naar binnen gooien bij zo”n heksenhoerige loeder. Geld is wat bij hun telt en sensatieverhalen met hun pervers sadisme. Ze denken zeker de hele wereld te hebben en ook nog vakanties en verre reizen en ook nog beledigende denigrerende opmerkingen maken in een team waarbij men die ander neerzet als karikatuur. Nou hoop dat het eens bij hun wordt gedaan want zij zijn per slot ook maar mens. Het zijn lachwekkende figuren die alles wat je zegt in de verdediging zien zij als ziekte symptoom. Er zijn ook stichtingen met mensen die ervaring hebben en die er zorgvuldig mee omgaan. Helaas zitten tussen hulpverleners of pulpverleners ook misdaders en dadertypes tussen en doen zich voor als mishandelaar. Ze doen zich net zo voor als de dader. Ze zouden hun moeten screenen en het zou onder supervisie staan. Het zijn zelf geestelijk gestoorde criminelen en uitwassen waar tegen opgetreden moet worden. Iemand die wat is wil daar niet bij over de vloer komen. Ik zou denken je bent laag en dep gezonken met dit soort ongure types. Maar wat je ook zegt ze lachen je uit en gebruiken dat wat je schrijft en zegt als munitie tegen je om vervolgens tot een pathologie neer te zetten van symptomen. Je zou met een groep mensen een stichting opzetten die het zelfde heeft meegemaakt en die het met elkaar eens zijn en wel met gevoelsmatige empathie en niet met berekening. Het lijkt wel een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Ze horen thuis in de gevangenis. Verwerpelijk en abject. Hier zou een fatsoenlijk mens niet mee willen omgaan. Ik laat kit van mechelen wel neerschieten door een hitman met een wesson smit. Sadistische machtswellusteling en dat hun hier bij niets overkomt. Dit tuig moet weg en hoop dat ze zich zelf nog eens tegenkomen maar hun maatjes helpen elkaar wel. Je zou via dark web web een hitman op hun af moeten sturen met of course de kogel. Een afrekening met dit verraad in kliekjes. Als je er tegen in gaat voelen ze zich een hele held omdat je toch maar in een onmachtspositie zit. Dit soort gevoelens halen ze zich op de hals en dat mensen dat denken. Zij denken alles te mogen en anderen mogen en kunnen niets tegen hun terreur doen. Hoop dat u meer zelfrespect heeft met dit gevangenis tuig mar wat doen zij ze draaien de rollen om en zij die daar horen zetten diegene in het gevang die zich verdedigt. Op latere leeftijd raken ze ingekakt en ingezakt en in de geest ook. Wat zij kunnen kan ik ook. Heb begrepen dat zij er lol aan beleven dat iemand het slecht maakt , Een zielig van negen tot vijf bestaan waarbij men wel eens hun teugels wil laten vieren. Privileges en alleen recht. .

  • T.Huisman schreef:

   Bah, wat laag en dat je je op die manier nog stoer wilt voelen. Ga dan maar naar een boksschool om je opgekropte agressie kwijt te raken als psychiater die denigrerende dingen zegt met smiley. Ze drijven er gewoon de spot mee en zonder respect. Het is niet alleen zoals hoe je je voelt maar ook hoe men hier mee omgaat, heel spottend en lachend en zonder gevoel met machtsmisbruik en vertoon. In een team gekscherend over je doen en de held uit hangen en wat is dat toch zielig. het lijken wel pubers of in de leeftijd opgeschoten jongens. Het lijken wel moreel verharde ongevoelige harddrugsjunkies en liegen kan men ook en regels overtreden. Als hun zoiets zou overkomen wat men bij anderen deed dan stonden hun nekharen recht overeind maar men heeft z”n eigen coterie wel. Overambitieuze uitwassen en machtsstreven van wat het algemene belang niet dient, en men is alleen in de weer met het imago en zich zelf. Pseudo interessant doenerij opsmuk en toeters en bellen. Werken in een aftandse onpersoonlijke werkkamer wat niets van zich zelf heeft en het maakt niet uit. Sommigen zijn zelf ziek of hebben een klap met de molenwiek gehad . Als mensen die zo behandeld zijn eens gastlessen geven van hoe het zou moeten dan waren we al een heel eind. Ze scharen zich bij meerderen en bij diegene waar men macht over heeft kijkt men op neer en ziet je niet als gelijke. Inlevingsvermogen heeft men zo zeker niet. Het is ons kent ons waar men niet tussen komt. Gevoelsmatige empathie is dan niet hun sterkste kant waarbij je in iemands schoenen moet kunnen staan. Je verdient een beter milieu dan deze randfiguren en indrukmakers. Denk eerder dat men eerder aan de therapie onderdoor gaat en die pesterij. Te lang onder die invloed kan maken dat iemand suicidaal kan worden en dit heeft een ervaringsdeskundige ook gezegd die samen met nog iemand een boek heeft geschreven waarvan men zegt dat het levensreddend is. Dus dat is geen boek voor KIt shit Vanmechelen. Het is heel ergerlijk dat mensen die er heel weinig van weten heel brutaal iets aanpraten wat helemaal niet goed is gebleken en je ervaringen willen tegenspreken.

 9. Eenzaam. schreef:

  Martin Sitalsing doet helaas NIETS aan de misstanden bij Lentis/autismeteam Groningen!De leugen regeerd!!

 10. T. Huisman schreef:

  Heb wel eens vaker gehoord dat er psychiaters zijn die afzonderlijk van elkaar een verschillende diagnose geven. Dan meestal die klassiekers die een mediahype zijn geworden en in korte tijd populair zijn geworden. Als er een huishouding of een gezin ontlast wil worden en met de rug tegen de muur staat dan lijken ze nergens te zijn. Er zijn meer mensen met een complexe zorgvraag en de wachtlijst is te lang voor deze mensen. Het kan zijn dat men later een juiste diagnose krijgt.Ook slachtoffers van geweld worden verkeerd gezien maar hebben een trauma of stockholmsyndroom en zijn soms een deel van hun identiteit kwijtgeraakt en sommigen geven dan op depressieve klachten klinische depressie en afhankelijke persoonlijkheidsstoornis maar kijken niet wat daar achter zit of wat de oorzaak is. Zoals narcistisch misbruik in een relatie wordt ook niet altijd zo snel ontdekt. Sommigen hebben hier bij soms of te vaak een verkeerde diagnose gekregen en zijn dan al jaren in therapie en zijn van de regen in de drup gekomen en ervoeren een basaal gevoel van leegte. Het is alsof je met een kat en muisspel te maken hebt, Ongelijke machtsverhoudingen en te globale kennis en specifieke kennis. Iemand met een brede blik. Ik heb veel gehad aan ervaringsdeskundigen en dat kan je redding zijn dat je iemand treft die het net weet wat de oorzaak van de klachten zijn.

 11. Geert Telkamp schreef:

  ik heb zo juist een melding (via de telefoon) moeten doen over een Cliënte werd heel raar behandeld en er werd mij gezegd dat ze geen gegevens van personen verstrekken van hun cliënten ( nou vroeg ik daar ook niet om ) na eindeloos door gezever waarin ik mijn irritatie duidelijk aangaf uiteraard werd er opgehangen…
  Er moet schijnbaar eerst iemand onder de trein springen..

  Misschien moeten ze eens naar Hans Anders gehoor testje doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.