man en vrouw in het park

Aanmelden bij Lentis

Wanneer je je wilt aanmelden bij Lentis heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Je kunt je als patiënt dus niet zelf bij Lentis aanmelden. Je huisarts beoordeelt of een verwijzing nodig is. Ook andere hulpverleners zoals een bedrijfsarts, specialist en psychiaters die werken in een GGZ-instelling mogen je verwijzen.

Mag ik zelf bepalen bij welke behandelaar ik in behandeling kom?

Je kunt alleen vooraf je voorkeur uitspreken voor een man of een vrouw. In verband met de beschikbaarheid van hulpverleners kunnen wij niet met zekerheid garanderen of we aan je wens kunnen voldoen.

Mocht je twijfels hebben over je behandelaar, dan kun je dit met hem/haar of de afdeling bespreken. Wij overleggen dan met jou hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden, binnen de mogelijkheden die we hebben.

Hoe kan ik mijn aanmelding wijzigen/annuleren?

Wanneer je je aanmelding wilt wijzigen of annuleren kun je het beste contact opnemen met de Lentis Aanmeldservice via 050- 522 3883

Kan ik bij lentis in behandeling wanneer ik niet in Noord Nederland woon?

In principe heb je keuzevrijheid in het kiezen van jouw instelling. Echter is het bij intensieve zorg belangrijk dat je in de buurt woont en bij je familie of naasten bent in verband met ondersteuning bij je behandeling.

Waar kan ik de wachttijden vinden?

Je vindt op onze website een overzicht van actuele wachttijden per locatie en afdeling. De wachttijden voor de jeugd GGz zijn op de website van Jonx te vinden.