Kan ik terecht bij Lentis voor hulp?

Het is heel normaal om een keer een dipje te hebben, bang te zijn of in een hectische periode druk te zijn in je hoofd. Als je klachten je gaan hinderen in je dagelijks leven of als ze lang aanhouden is het verstandig hulp te zoeken. Bij Lentis zijn veel behandelingen mogelijk. Je kunt bij ons terecht voor behandeling van lichte tot matig-ernstige problematiek, voor zowel Basis GGZ als Specialistische GGZ. We kijken samen met jou welke behandeling voor jou het meest passend is.

Zelf kun je alvast een test doen om de ernst van je klachten te testen:

Behandelingen bij Lentis

De behandelingen zijn op verschillende manieren mogelijk:

  • Poliklinisch: individuele gesprekken of groepsbijeenkomsten.
  • Deeltijdbehandeling: een deeltijdbehandeling houdt in dat je meerdere dagdelen per week therapie volgt, vaak is dit een combinatie van gesprekken en bijvoorbeeld vaardigheidstrainingen of creatieve therapie.
  • Opname in een kliniek: soms is het beter als je wordt opgenomen, je krijgt dan intensieve zorg. Een opname in een kliniek is altijd tijdelijk.
  • Wonen: bij Lentis zijn verschillende woonvormen. Ondersteuning en behandeling op verschillende manieren is mogelijk.

Huisarts

Voor hulp bij psychische klachten ga je eerst naar de huisarts. Je kent je huisarts en de huisarts kent jou. Vaak is de huisarts het vertrouwde adres om het over je problemen te hebben. Bij lichte klachten kan je huisarts jou helpen. Heb je hulp nodig van Lentis, dan kan de huisarts je naar ons verwijzen.

Zelfhulp

Op onze website kun je direct zelf aan de slag met jouw klachten Je kunt gebruik maken van onze kleine oefeningen of inspiratie opdoen bij de boekentips. Ook hebben we diverse online zelfhulpprogramma’s, informatieve websites en sites voor lotgenotencontact voor je op een rij gezet.