Man in het park

Kosten

Lees hier alle veelgestelde vragen over kosten in de zorg. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze zorgadministratie.

Vergoed mijn zorgverzekeraar de zorg van Lentis?

Wat is het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage?

Hoeveel eigen risico moet ik betalen?

De overheid bepaalt elk jaar hoeveel het eigen risico bedraagt. Voor 2021 is dit € 385,-. Je kunt ook gekozen hebben voor een verhoogd eigen risico, zie daarvoor je polis voorwaarden.

Kan ik een vergoeding krijgen voor mijn eigen bijdragen aan het CAK?

Het CAK is een publieke dienstverlener die in opdracht van de overheid regelingen uitvoert. De gemeente bepaalt welke hulp je krijgt en of je daarvoor moet betalen. Dat kan per gemeente verschillen. Lees hieronder meer over de eigen bijdrage.

Hoe komen mijn GGZ kosten tot stand?

Opt-Out regeling

Als je er bezwaar tegen hebt dat tot diagnose herleidbare gegevens worden vermeld op de declaratie, dan kun je dat kenbaar maken bij je behandelaar.

Geldigheid

Deze opt-out regeling geldt alleen voor de volwassenen GGZ, dus voor alle zorg vanaf 18 jaar en ouder waarbij de zorg betaald wordt vanuit de zorgverzekeraar. Hierbij wordt de zorg afgerekend vanuit de DBC (Diagnose Behandel Combinatie), een zorgpakket met informatie over je diagnose en je behandeling.

Hoe meld ik mij aan?

Overleg eerst samen met je behandelaar over de opt out regeling. Vul het formulier over deze privacy verklaring in en neem dit ondertekende formulier mee naar je volgende afspraak. Je behandelaar stuurt het formulier naar je zorgverzekeraar.

Feedback