Corpus den hoorn Groningen

Maatregelen rondom het Corona-virus

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Ook voor Lentis geldt dat we ingrijpende maatregelen moeten nemen, om onze patiënten en medewerkers te beschermen tegen het virus. We volgen hierin de adviezen van de GGD en RIVM.

We snappen dat deze maatregelen vervelend en ontwrichtend kunnen zijn. Onze behandelaren zullen er alles aan doen om je behandeling zo goed als mogelijk voort te zetten. Hieronder lees je de maatregelen die Lentis treft.

Afspraken met je behandelaar en huisbezoeken

Alle poliklinische patiëntafspraken (afspraken waarbij je naar je behandelaar toegaat) en huisbezoeken worden omgezet in telefonische afspraken of afspraken via videobellen. Je behandelaar belt je hierover. Deze maatregel gaat in vanaf 17 maart 2020. Overleg met je behandelaar als je vindt dat jouw afspraak echt niet telefonisch of via beeldbellen kan plaatsvinden.

Dagbesteding

Ben je niet bij Lentis opgenomen, maar maak je wel gebruik van de dagbesteding? Dan kun je hier tijdelijk geen gebruik meer van maken. Als je wel bij Lentis bent opgenomen, kun je waarschijnlijk nog wel gebruikmaken van de dagbesteding. Je wordt hierover geïnformeerd.

Bezoek aan Lentis of Dignis

Voor zowel de klinieken van Lentis als de woonzorgcentra van Dignis geldt dat we naasten vragen voorlopig niet op bezoek te komen. Naasten, voor zover bij ons bekend, zijn hierover per brief geïnformeerd. Als dat niet zo is, dan verzoeken we je contact op te nemen met de afdeling.

Daarnaast blijven de eerder ingestelde hygiëne regelingen uiteraard gewoon van kracht:

  • Goed de handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Papieren zakdoekjes gebruiken
  • Geen handen schudden
  • Anderhalve meter afstand van elkaar.

Verruimde openingstijden chat

Omdat fysieke afspraken beperkt zijn de komende tijd, zetten we onze chat langer open. Je kunt op werkdagen elke middag chatten met een ervaringsdeskundige over vragen die er bij je leven over het herstel van psychische klachten. De chat is van 13.00 uur tot 17.30 uur beschikbaar via de knop rechtsonder in beeld.

Heb je nog vragen over het Coronavirus?

Voor meer informatie en de laatste berichtgeving over het Coronavirus, verwijzen we naar de website van het RIVM.

  • 1 op de 4 mensen krijgt psychische problemen

Feedback