Innovatie van de zorg met behulp van slimme technologie
nadenkende-man-bij-water

Wat doen wij op het gebied van eHealth?

Voor een geslaagde behandeling is het belangrijk dat je zelf actief betrokken bent bij de behandeling. Om dit te stimuleren maakt Lentis gebruik van digitale middelen, zoals een online behandelplatform en beeldbellen. Ook kun je online je dossier inzien. Dit wordt ook wel eHealth genoemd. Met behulp van deze middelen kun je een deel van de behandeling zelf online uitvoeren op een plek en tijdstip dat jou het beste uitkomt. Als je wilt, kun je naasten op een gemakkelijke manier betrekken bij de behandeling.

Voor de ouderenzorg maken we gebruik van slimme sensoren en alarmsystemen die de zorg beter maken, ook wel domotica genoemd. Met interactieve schermen, robotdieren en digitale spelletjes worden cliënten geprikkeld.

Online je dossier inzien

MijnLentis is het beveiligde online cliëntenportaal. Hier heb je online inzage in je dossier. Je kunt afspraken en je medisch dossier inzien, sms-reminders krijgen voor afspraken en reageren op wat in je dossier staat. De reacties worden zo onderdeel van het dossier. Je kunt via je behandelaar toegang vragen tot MijnLentis.

Ga naar mijnlentis.nl

Let op: Vanaf het najaar 2021 kun je in het Online Behandelplatform je medisch dossier inzien. Je kunt ook zelf een licentie op een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) nemen, zodat je daar de informatie uit het dossier kunt binnenhalen. Je hebt deze informatie dan zelf in beheer. Lees meer over PGO’s.

Beeldzorg

Online behandeling

eTriage

De website van Lentis

Op onze website vind je veel informatie over psychische problemen en de mogelijke behandelingen. Daarnaast laten we graag zien hoe anderen de behandeling bij Lentis hebben ervaren. Je kunt direct testen of je wellicht psychische klachten hebt. We helpen je graag, ook als je nog niet in behandeling bent. Daarom hebben we gratis online zelfhulp trainingen en tips voor je klaar staan.

Jaaroverzicht 2018

Wil je meer weten over het gebruik van eHealth toepassingen binnen Lentis? Bekijk dan de infographic met de laatste cijfers uit 2018.

Feedback