Innovatie van de zorg met behulp van slimme technologie
nadenkende-man-bij-water

Wat doen wij op het gebied van eHealth?

Voor een geslaagde behandeling is het belangrijk dat je zelf actief betrokken bent bij de behandeling. Om dit te stimuleren maakt Lentis gebruik van digitale middelen, zoals een online behandelplatform en beeldbellen. Ook kun je online je dossier inzien. Dit wordt ook wel eHealth genoemd. Met behulp van deze middelen kun je een deel van de behandeling zelf online uitvoeren op een plek en tijdstip dat jou het beste uitkomt. Als je wilt, kun je naasten op een gemakkelijke manier betrekken bij de behandeling.

Voor de ouderenzorg maken we gebruik van slimme sensoren en alarmsystemen die de zorg beter maken, ook wel domotica genoemd. Met interactieve schermen, robotdieren en digitale spelletjes worden cliënten geprikkeld.

Online je dossier inzien

 

Ga naar Online Behandelplatform (Minddistrict)

Let op: Vanaf het najaar 2021 kun je in het Online Behandelplatform je medisch dossier inzien. Je kunt ook zelf een licentie op een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) nemen, zodat je daar de informatie uit het dossier kunt binnenhalen. Je hebt deze informatie dan zelf in beheer. Lees meer over PGO’s.

Beeldzorg

Online behandeling

eTriage

De website van Lentis

Op onze website vind je veel informatie over psychische problemen en de mogelijke behandelingen. Daarnaast laten we graag zien hoe anderen de behandeling bij Lentis hebben ervaren. Je kunt direct testen of je wellicht psychische klachten hebt. We helpen je graag, ook als je nog niet in behandeling bent. Daarom hebben we gratis online zelfhulp trainingen en tips voor je klaar staan.