Home Ervaringen EMDR behandeling

EMDR behandeling

Het verhaal van Sjoukje

"Mijn leven is op alle vlakken honderd procent verbeterd"

Sjoukje (39) kampte al jaren met allerlei klachten die ze kreeg nadat ze een verkeersongeluk had gehad. Na 17 jaar met allerlei uiteenlopende klachten kwam ze terecht bij de BasisGGZ Lentis waar ze een EMDR-behandeling onderging.

“17 jaar geleden kreeg ik een verkeersongeluk. Sinds dat moment heb ik last gehad van spierspanningen, vermoeidheid en concentratieproblemen. Ik was bovendien heel angstig in het verkeer. Ondanks deze problemen pakte ik na een jaar mijn werk in de kinderopvang toch weer op. Ik merkte daar dat het al snel te druk voor mij werd: teveel prikkels in een hele drukke groep.”

Lichamelijke klachten

“Ik ontwikkelde rug- en bekkenklachten. Eind 2014 bezocht ik voor die klachten een haptonoom. Hij voelde bij mij duidelijk grote spierspanningen die het gevolg waren van een constante innerlijke stress. Omdat ik ook last had van onbewuste schrikreacties leek EMDR hem een goede behandeling voor mij.”

Posttraumatische stress

“Bij de intake bij de Basis GGZ werd inderdaad posttraumatische stress (PTSS) geconstateerd. Ze adviseerden me een EMDR-behandeling. Van het begin af aan voelde dat goed. Direct bij de eerste behandeling al. Het was me duidelijk dat ik eindelijk de therapie voor mijn jarenlange klachten gevonden had.

Mijn leven is op alle vlakken honderd procent verbeterd. De spierspanningen, de snelle vermoeidheid en overprikkeling zijn verdwenen. Mijn concentratie is veel beter en de angst in het verkeer is nagenoeg weg. Mijn bezoeken bij de Basis GGZ vond ik heel positief. De behandelingen hebben mij meer zelfvertrouwen gegeven. Er is goed naar mij geluisterd. Ik voelde me gezien.”

Disclaimer: de ervaringsverhalen op deze site zijn van cliënten of oud-cliënten. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto’s.