Ervaringsverhalen

Met de volledig online behandeling leerde Jodie omgaan met ADHD

Jodie had veel last van stress. Het was vaak ‘druk in haar hoofd’. Ze kon moeilijk aan klussen beginnen of liep er in vast. Jodie dacht dat deze problemen ‘nu eenmaal bij haar hoorden’.

Totdat ze op tv een vrouw hoorde vertellen over ADHD. Jodie herkende veel in het verhaal en besloot naar de huisarts te gaan. (meer…)

Kim koos voor een volledige online behandeling

“In 2017 kreeg ik een ernstige depressie. Ik werd doorverwezen naar Lentis waar ik gesprekken kreeg met een psycholoog. Ik leerde dat ik vaak heel negatief dacht. (meer…)

Esther kon niet stoppen met piekeren

Jonge vrouw zit tegen boom in bos

Esther kon niet meer stoppen met piekeren. Dagenlang was de 22 jarige studente aan het piekeren – dit deed ze écht over van alles. Daardoor kon ze niet meer genieten van haar leven. Lees hier hoe Esther van haar probleem af is gekomen.

(meer…)

Het verhaal van Fedde

Jonge man buiten

Dit is het verhaal van Fedde. Van buiten altijd vrolijk, maar verdrietig van binnen. Met zijn grapjes en zorgzaamheid voor anderen is hij ontzettend geliefd. Maar niemand weet écht hoe hij zich voelt. Hij stelt de ander altijd voorop maar cijfert zichzelf weg.

(meer…)

Het verhaal van Marianne

Vrouw voor een vijver

Marianne was al heel lang angstig. “Ik trok me steeds verder terug in huis en in mezelf.” Na verschillende therapieën kwam Marianne terecht bij Esther Steffek van het Centrum Integrale Psychiatrie. (meer…)

Mijn man Jan – Verhaal van Fien

Oude vrouw achter rollator

“Ik heb gewoon de zenuwen. Mijn moeder had het, mijn dochter heeft het. Dus ik kan niet meer thuis wonen. Ik laat niet mijn man op mij passen, dat trek ik niet. (meer…)

Het verhaal van Dinie

Oude vrouw geeft bloemen water

Aan haar eettafel zit een grote pop, wel een halve meter hoog. Dof, blond haar en grote, blauwe poppenogen. Van haar moeder geërfd. Net als de theepot en nog wat andere spulletjes. Het bankje niet. Die kreeg ze van haar jongste broer. (meer…)

Marleen werd de stemmen de baas

Vrouw in de duinen

Marleen hoorde al 17 jaar lang een stem voordat ze werd opgenomen. Tijdens een psychose waren er nog eens 12 stemmen bijgekomen die allemaal klonken als bekende kennissen en vrienden. Dit zorgde ervoor dat Marleen deze mensen uit de weg ging en zichzelf isoleerde. (meer…)

Van Zuid-Afrika naar Hamrikheem

Oude vrouw kijkt uit het raam

“Rinie laat foto na foto zien van haar jongste kleinkind. Ze is net acht weken. “Mooi is ze he? Ze is echt prachtig. Ik ga haar straks weer zien.” Dit weekend logeert ze twee nachtjes bij haar dochter. Ze heeft al haar spullen al gepakt en hoeft alleen nog de taart op te halen die ze bestelde.  (meer…)

Laura over haar strijd tegen depressie

jonge-vrouw-rode-jas-in-bos

Laura (21): “Ik had al een paar maanden last van depressieve klachten. Zo had ik last van slapeloosheid, angstaanvallen, suïcidale gedachten en hevige neerslachtigheid. Ik wist dat het zo niet meer verder kon, dus ik zocht hulp bij Lentis. (meer…)