"Mij gaf het inzichten waar ik mijn hele leven iets aan heb, dat gun ik iedereen."
karakterbeeld1

Kim koos voor een volledige online behandeling

“In 2017 kreeg ik een ernstige depressie. Ik werd doorverwezen naar Lentis waar ik gesprekken kreeg met een psycholoog. Ik leerde dat ik vaak heel negatief dacht. Als een vriendin bijvoorbeeld niet met me wilde afspreken, dacht ik onmiddellijk dat ik niet leuk genoeg was. De behandeling hielp mij anders om te gaan met mijn gedachten. Al vrij snel pakte ik mijn leven weer op. Tot begin 2020. Ik had inmiddels een zoontje en een tweeling van bijna twee. Mijn relatie liep stuk en het was erg druk op mijn werk. ik kreeg paniekaanvallen en sliep niet meer. Ik had een burn-out.

Diepgaande gesprekken

Bij Lentis kon ik terecht voor een volledige online behandeling. Ik vond het eerst een gek idee om niet face to face iemand te spreken, maar dat viel erg mee. Eens per maand sprak ik mijn behandelaar via beeldbellen, ik had contact via de chat en maakte online opdrachten. Ik merkte dat ik op deze manier ook heel goed diepgaande gesprekken kon voeren. Een groot voordeel is, dat je snel kunt starten met je behandeling én dat je het vanuit huis kunt doen.

Altijd stofzuigen

Misschien een stom voorbeeld, maar ik was iedere dag aan het stofzuigen en schoonmaken. Tot mijn behandelaar zei: dat kan best een beetje minder. Met haar heb ik toen een schema gemaakt. Zij leert mij ‘minder moeten’.
Het gaat nu veel beter met me en we zijn de behandeling aan het afronden. Wel kan ik in deze laatste fase nog een berichtje sturen als ik toch behoefte heb aan een gesprek. Een fijn idee.

Geen zwakte

Soms word je raar aangekeken als je psychische hulp zoekt. Maar ik vind het geen zwakte: iedereen heeft toch wel eens een steuntje nodig? Mij gaf het inzichten waar ik mijn hele leven iets aan heb, dat gun ik iedereen.”

 

Geïnteresseerd in online behandeling? Hier lees je er meer over.