corona2

Huidige maatregelen rondom het coronavirus

Bij Lentis kijken we wat binnen de RIVM richtlijnen mogelijk is. De volgende richtlijnen blijven ook bij ons het belangrijkste uitgangspunt:

  • Anderhalve meter afstand is te allen tijde de norm
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen
  • Heb je klachten, dan blijf je thuis.

Wij vinden het belangrijk dat onze zorg zoveel mogelijk doorgaat, maar dan wel in een omgeving die zo veilig mogelijk is. Wij hebben een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen, om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voorlopig tot nader orde.

Huisbezoek

We mogen weer huisbezoeken afleggen. We bekijken per situatie wat het handigst is: of wij op huisbezoek gaan of dat de cliënt naar Lentis toe komt. Beeldbellen is uiteraard ook nog steeds mogelijk.

Bij een huisbezoek kunnen we gebruik maken van mondkapjes als het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. Ook wassen medewerkers die huisbezoeken afleggen voor en na het bezoek hun handen.

Poliklinieken

Je kunt weer naar je behandelaar op de polikliniek toe. We zorgen ervoor dat we wacht- en behandelkamers zo inrichten dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren. Ook richten we hygiënepunten in.

In overleg met jou kijken we of je dan naar je behandelaar toe gaat, of dat je de behandeling via beeldbellen blijft doen. Als je klachten hebt, maken we sowieso gebruik van beeldbellen.

Klinieken

Ook in de klinieken werken we zorgvuldig en op maat, rekening houdend met het gebouw en de doelgroep. Neem contact op met de afdeling voor meer informatie.

Heb je nog vragen over het coronavirus?

Kijk voor meer informatie en de laatste berichtgeving over het coronavirus op de website van het RIVM. Daar lees je ook welke maatregelen vanaf 1 juni 2020 gelden.

Feedback