corona2

Update 12-5: versoepelde maatregelen rondom het coronavirus

Vanaf 11 mei is een aantal maatregelen met betrekking tot het coronavirus versoepeld. Zo kunnen kinderen weer (gedeeltelijk) naar school en mag er onder bepaalde voorwaarden weer worden gesport. Eindelijk weer een beetje meer bewegingsruimte!

Ook wij kijken wat er binnen de nieuwe richtlijnen mogelijk is. De volgende richtlijnen blijven ook bij ons het belangrijkste uitgangspunt:

  • Anderhalve meter afstand is te allen tijde de norm
  • Heb je klachten, dan blijf je thuis.

Huisbezoek

Vanaf 11 mei mogen we weer huisbezoeken afleggen. We bekijken per situatie wat het handigst is: of wij op huisbezoek gaan of dat de cliënt naar Lentis toe komt. Beeldbellen is uiteraard ook nog steeds mogelijk.

Bij een huisbezoek kunnen we gebruik maken van mondkapjes als het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. Ook wassen medewerkers die huisbezoeken afleggen voor en na het bezoek hun handen.

Poliklinieken

Vanaf 25 mei kun je weer naar je behandelaar op de polikliniek toe. We zorgen ervoor dat we wacht- en behandelkamers zo inrichten dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren. Ook richten we hygiënepunten in.

In overleg met jou kijken we of je dan naar je behandelaar toe gaat, of dat je de behandeling via beeldbellen blijft doen. Als je klachten hebt, maken we sowieso gebruik van beeldbellen.

Klinieken

Ook in de klinieken werken we zorgvuldig en op maat, rekening houdend met het gebouw en de doelgroep. Tussen 11 mei en 1 juni onderzoeken we wat in de klinieken mogelijk is binnen het gegeven van 1,5 m afstand. Tot 1 juni kunnen naasten helaas nog niet op bezoek komen.

Heb je nog vragen over het coronavirus?

Kijk voor meer informatie en de laatste berichtgeving over het coronavirus op de website van het RIVM.

  • 1 op de 4 mensen krijgt psychische problemen

Feedback