corona2

Hulp bij Lentis in de coronacrisis

Inmiddels staan we voor een tweede coronagolf. Bij Lentis kijken we wat binnen de RIVM richtlijnen mogelijk is. We volgen het landelijk beleid op de voet. De volgende richtlijnen blijven ook bij ons het belangrijkste uitgangspunt:

  • Anderhalve meter afstand is te allen tijde de norm
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen
  • Heb je klachten, dan blijf je thuis.

Wij vinden het belangrijk dat onze zorg zoveel mogelijk doorgaat, maar dan wel in een omgeving en een vorm die zo veilig mogelijk is. Samen met je behandelaar maak je een afweging wat voor jou de best passende vorm is. Het kan zijn dat dat een vorm is waarin je een bezoek aan je behandelaar afwisselt met online behandeling of beeldbellen. Of je kiest samen voor een volledige online behandeling of beeldbellen. Het kan ook dat je samen met je behandelaar beslist dat het beter is om elkaar te zien. Welke vorm maar het best past. Voorwaarde is altijd dat het veilig moet kunnen en dat het moet passen. We kiezen dus voor maatwerk!

Wij hebben in onze vestigingen een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen, om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.  Bij het face-to-face-contact is het toepassen van de regels ter voorkoming van besmetting belangrijk. We vragen dan ook om de aanwijzingen in onze gebouwen nauwkeurig op te volgen.

Neem contact op met de afdeling of je behandelaar voor meer informatie.

Huisbezoek

We bekijken per situatie wat het handigst is: of wij op huisbezoek gaan of dat de cliënt naar Lentis toe komt. Beeldbellen is uiteraard ook nog steeds mogelijk.

Bij een huisbezoek kunnen we gebruik maken van mondkapjes als het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. Ook wassen medewerkers die huisbezoeken afleggen voor en na het bezoek hun handen.

Klinieken

Ook in de klinieken werken we zorgvuldig en op maat, rekening houdend met het gebouw en de doelgroep. Neem contact op met de afdeling voor meer informatie.

Heb je nog vragen over het coronavirus?

Kijk voor meer informatie en de laatste berichtgeving over het coronavirus op de website van het RIVM.

Feedback