Lentis is voorkeursaanbieder voor depressiezorg

Zilveren Kruis heeft Lentis beoordeeld als één van de vijf beste aanbieders voor depressiezorg in Nederland. Patiënten met een depressie waarderen onze zorg met een 8,4, dit is hoger dan het landelijk gemiddelde. Patiënten met uiteenlopende depressieve klachten kunnen terecht bij Lentis, onze hulp bestrijkt de hele keten: van crisiszorg tot woonbegeleiding. We zijn er 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Terugvalpreventie

Tijdens de behandeling werken we structureel aan terugvalpreventie doormiddel van een terugvalpreventieplan en door aandacht te hebben voor het aanleren van bepaalde vaardigheden. Patiënten die uit zorg gaan kunnen kosteloos gebruik maken van Terugval Preventie Online (TD Online), patiënten worden begeleid door een terugvalcoach en Lentis biedt gratis online zelfhulp aan die niet meer in zorg zijn.

Integrale psychiatrie

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat Lentis een groot tot zeer groot effect behaald met de behandelingen die we aanbieden. Door de toepassing van integrale psychiatrie stijgt de veerkracht en vergroting van de kwaliteit van leven van de patiënt. Integrale psychiatrie combineert namelijk  patiëntenzorg met onderzoek, onderwijs en informatieverstrekking. Patiënten krijgen naast reguliere behandelingen een selectie van verschillende leefstijlveranderingen, zoals mindfulness of runningtherapy en complementaire behandelingen.

Informatievoorziening

Door een goede informatievoorziening zijn patiënten meer in staat de eigen regie te nemen. Onze websites worden erg vaak bezocht. Op onze websites bieden we een zelftest aan waarbij mensen kunnen testen of ze symptomen van een depressie hebben. Wanneer dit het geval is, raden we aan contact op te nemen met de huisarts. Ook kunnen onze patiënten via MijnLentis inloggen op een apart portaal waar ze afspraken kunnen inzien, wijzigen en vragenlijsten kunnen invullen.

Goede diagnostiek

Dankzij uitgebreide diagnostische faciliteiten leiden we onze verschillende patiënten met depressie snel naar de juiste plek met de meest passende behandeling. De depressie-afdelingen werken nauw samen met het bipolaire team, zodat een bipolaire stoornis tijdig wordt herkend. Dit is van belang omdat antidepressiva deze klachten kunnen verergeren. Daarnaast behandeld Lentis patiënten waarbij depressie samen gaat met lichamelijke klachten en persoonlijkheids​problematiek.

Wij bieden depressiezorg voor jong en oud gericht op de zorgvraag van de patiënt. We zijn geïnteresseerd in de mens en zijn verhaal.

Feedback