Hoe werkt het?

Bij Lentis Online ga je thuis aan de slag met verschillende online behandelmodules. In een online behandelmodule leer je meer over je klachten en krijg je inzicht en tips over hoe je hier mee om kunt gaan. Daarnaast doe je opdrachten om te oefenen. Je behandelaar kijkt met je mee en geeft je feedback. Je kunt ook altijd een berichtje sturen naar je behandelaar. Op deze manier kun je aan de slag met je behandeling wanneer jij dat wilt.

Daarnaast voer je via beeldbellen gesprekken met je behandelaar. Je hebt in principe één behandelaar, en dus altijd contact met dezelfde persoon. Het beeldbellen is vergelijkbaar met skype, alleen dan in het veilige behandelplatform van Lentis.

Starten bij Lentis Online

Direct na de aanmelding krijg je toegang tot ons online behandelplatform. Hier staat een online welkomstmodule klaar met meer informatie over de behandeling en kun je alvast aan de slag met zelfhulpmodules. Je wordt gebeld door Lentis Online om een afspraak te maken voor de intake.

Intake

Tijdens de intake maak je kennis met je behandelaar. De online intake vindt plaats via beeldbellen. Samen met je behandelaar bespreek je jouw klachten, je hulpvraag, het behandeldoel en je persoonlijke behandelplan. Hierin staat onder andere hoe lang de behandeling duurt, hoeveel gesprekken je hebt en welke modules je gaat volgen. Een week na de intake spreek je jouw behandelaar opnieuw om dit vast te stellen.

Online modules

Direct na de intake kun je aan de slag met de door jullie gekozen behandelmodules. In een online behandelmodule leer je meer over je klachten en krijg je inzicht in en tips over hoe je hier mee om kunt gaan. Daarnaast doe je opdrachten om te oefenen. Je behandelaar kijkt met je mee en geeft je feedback. Je kunt ook altijd een berichtje sturen naar je behandelaar. Op deze manier kun je aan de slag met je behandeling wanneer jij dat wilt.

Feedback gesprekken

Daarnaast voer je via beeldbellen gesprekken met je behandelaar. Afhankelijk van jouw behandelplan heb je tussen de 3 en 7 videogesprekken met je behandelaar. Je hebt in principe één behandelaar, en dus altijd contact met dezelfde persoon. Soms kan het zijn dat een tweede behandelaar aansluit, bijvoorbeeld bij een EMDR behandeling of bij medicatie consulten.

Evaluatie

Als de behandeling er bijna op zit en je klachten zijn verminderd volg je nog een evaluatie module. Hierin ga je aan de slag met jouw terugvalpreventieplan. In een evaluatiegesprek bespreek je de behandeling met jouw behandelaar. Als de behandeling is afgerond blijf je toegang houden tot het online platform en alle modules die je gevolgd hebt. Ook kun je gebruik blijven maken van de zelfhulpmodules.