‘Autisme in een mensenleven’
Jongen met autisme aan het bellenblazen

Lentis Publieksacademie

Lentis en het Dagblad van het Noorden organiseren op maandag 18 april 2016 de Lentis Publieksacademie.

DvhN~01 pos FC

De titel van deze derde Lentis Publieksacademie is:

 ‘Autisme in een mensenleven’

Hoe ziet autisme eruit in al die verschillende levensfasen? Wat vraagt dit van de persoon zelf en van zijn omgeving? Hoe is het voor ouders, klasgenoten, maar ook voor een partner? Deze vragen zullen tijdens deze Publieksacademie aan bod komen.

De avond wordt verzorgd door experts van het Autisme Team Noord-Nederland van Jonx en een ervaringsdeskundige. Het Autisme Team Noord-Nederland is een TOPGGz-gecertificeerd team dat diagnostiek, behandeling èn wetenschappelijk onderzoek doet.Jonx-logo

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de Lentis Publieksacademie over autisme. Door de grote belangstelling hebben we het maximum aantal deelnemers bereikt.

Autisme in een mensenleven

In de afgelopen jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme. We weten steeds meer over de verschillende verschijningsvormen en welke invloed dit kan hebben op het dagelijks leven. Ook is het steeds duidelijker wat wel en niet werkt bij autisme. Er is bovendien meer specifieke aandacht gekomen voor autisme bij volwassenen en bij vrouwen.

Tijdens de Publieksacademie zullen de sprekers u meenemen door de verschillende fasen van het leven met autisme. Van vroegherkenning bij kleintjes, naar zelfstandigheidsontwikkeling van jongvolwassenen tot uiteindelijk het ouder worden met autisme.

Hoe ziet autisme eruit in al die verschillende levensfasen? Wat vraagt dit van de persoon zelf en van zijn omgeving? Hoe is het voor ouders, klasgenoten, maar ook voor een partner? Deze vragen zullen tijdens deze Publieksacademie aan bod komen. Experts en ervaringsdeskundigen delen hun kennis en ervaringen met u.

Als publiek kunt u ook een actieve rol hebben. Om te ervaren wat mensen met autisme voelen zullen enkele onderdelen van de Autisme Belevingsbaan van Jonx gedemonstreerd worden.

Praktische informatie

Datum

Maandag 18 april 2016

Tijd

Ontvangst: 19.30 uur
Start: 20.00 uur

Plaats

Stadsschouwburg Groningen
Turfsingel 86
9711 VX Groningen
http://www.de-oosterpoort.nl/

 

Kosten

Geen

Consumpties

1 koffie of thee gratis

Parkeergelegenheid in de buurt

Parkeergarage Boterdiep
Parkeergarage Ossenmarkt

Feedback