Home Locaties Akkerhoven Zuidlaren

Akkerhoven Zuidlaren

Akkerhoven is een afdeling voor Langdurige zorg, gericht op mensen met ernstige psychiatrische kwetsbaarheden en daarmee samenhangende problemen. De afdeling biedt behandeling en begeleiding. Lees hier meer over Langdurige zorg bij Lentis.

Voor wie is Akkerhoven?

Akkerhoven is bedoeld voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening die tijd nodig hebben om te stabiliseren, maar wel toe zijn aan een volgende stap in hun herstelproces. Er wordt een zekere mate van zelfstandigheid verwacht, maar de verpleging is altijd nabij wanneer dit nodig is. Akkerhoven is geschikt voor mensen die willen leren hoe zij met hun psychische klachten om kunnen gaan en daarnaast bezig willen met hun dagen een betekenisvolle invulling geven.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Akkerhoven ligt aan de rand van het Dennenoord terrein. Het is een rustige, natuurrijke omgeving. Het centrum van Zuidlaren is vijf tot tien minuten fietsen en er is een supermarkt op loopafstand. Akkerhoven bestaat uit twee groepshuizen met een gedeelde keuken en badkamer. In deze groepshuizen is plek voor vier personen per huis. Daarnaast zijn er negentien appartementen met eigen voordeur, keukenblok en badkamer.

Akkerhoven beschikt ook over twee panden aan de andere zijde van het terrein: de Borg en de Heuvel. Op de Borg is ruimte voor negen personen. Dit pand heeft zelfstandige appartementen, elk voorzien van een eigen badkamer en keukenblok. Op de Heuvel zijn kamers voor zes personen met eigen badkamer. En een gezamenlijke keuken en huiskamer.

Op zowel de Borg als de Heuvel zit het team op afstand, op de inloop. Het team komt dagelijks langs op de Borg en de Heuvel. Ten slotte beschikt Akkerhoven over vier buitenhuizen. Deze huizen staan allevier in Zuidlaren. Ze worden bewoond door een à twee personen. Normaliter begint het verblijf op Akkerhoven zelf, waar na verloop van tijd gekeken wordt of er behoefte is aan een volgende stap in zelfstandigheid, bijvoorbeeld op de Borg, Heuvel of in een van de buitenhuizen.

Aanmelden

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar het secretariaat ART via ARTsecretariaat@lentis.nl. Gebruik daarbij dit aanmeldingsformulier. Het secretariaat verwerkt de aanmelding en de verwijzer krijgt een ontvangstbevestiging. Op het eerstvolgende triageoverleg wordt de aanvraag besproken. De week na het overleg nemen we telefonisch of per mail/brief contact op.

Heb je vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing? Neem dan gerust contact op met het secretariaat ART per bovenstaande mail of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij brengen je met de juiste persoon in contact.