Home Locaties Akkerhoven in Zuidlaren

Akkerhoven in Zuidlaren

Akkerhoven is een afdeling voor Langdurige zorg, gericht op mensen met ernstige psychiatrische kwetsbaarheden en daarmee samenhangende problemen. De afdeling biedt behandeling en begeleiding. Lees hier meer over Langdurige zorg bij Lentis.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Akkerhoven ligt aan de rand van het Dennenoord terrein. Het is een rustige, natuurrijke omgeving. Het centrum van Zuidlaren is vijf tot tien minuten fietsen en er is een supermarkt op loopafstand.

Akkerhoven bestaat uit acht huizen. Per huis is er ongeveer ruimte vier personen. Een van deze huizen wordt gebruikt als verpleegpost en gezamenlijke huiskamer voor de cliënten. Drie van de acht huizen beschikken over een gedeelde keuken en badkamer. In de andere woningen is dit ook het geval.

Naast de acht huizen op Akkerhoven zelf, hebben we ook twee panden aan de andere kant van het terrein: de Borg en de Heuvel. Op de Borg is ruimte voor negen personen en op de Heuvel is er ruimte voor zes personen. Dit zijn panden met zelfstandige appartementen met een eigen badkamer en keukenblok.
Op zowel de Borg als de Heuvel is geen verpleging aanwezig. Deze is wel in te schakelen wanneer dit nodig is.

In Zuidlaren hebben we nog vier buitenhuizen. In deze huizen is er ruimte voor een à twee personen.

Een verblijf bij ons begint op Akkerhoven zelf. Na verloop van tijd kijken we of er behoefte is aan een volgende stap in zelfstandigheid. Bijvoorbeeld op de Borg, Heuvel of in een van de buitenhuizen.

Naar verwachting worden in april/mei 2023 negentien appartementen, een groepswoning (met ruimte voor ongeveer vier mensen) en een gezamenlijke ruimte opgeleverd aan de rand van het terrein.

Aanmelden

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar het secretariaat ART via ARTsecretariaat@lentis.nl. Het secretariaat verwerkt de aanmelding en de verwijzer krijgt een ontvangstbevestiging. Op het eerstvolgende triageoverleg wordt de aanvraag besproken. De week na het overleg nemen we telefonisch of per mail/brief contact op.

Heb je vragen of behoefte aan overleg over een verwijzing? Neem dan gerust contact op met het secretariaat ART per bovenstaande mail of op het telefoonnummer 050-4097419. Zij brengen je met de juiste persoon in contact.