Delfzijl header

Basis GGZ Lentis Delfzijl

Soms heb je dusdanig last van psychische problemen dat je hulp nodig hebt om er weer goed uit te komen. Hiervoor kan je terecht bij Basis GGZ Lentis in Delfzijl. De Basis GGZ van Lentis is:

  • Snel en dichtbij
  • Kortdurend en effectief
  • Gericht op jouw kracht

Hoe kan de Basis GGZ helpen?

Basis GGZ Lentis is generalistisch en je kunt snel bij ons terecht. Generalistisch wil zeggen dat je voor de behandeling van bijna alle psychische problemen bij ons terecht kunt. We doen diagnostiek en behandeling waarbij we kortdurende, effectieve behandelingen geven. Wij stimuleren je zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je leefstijl en gedrag. We gaan uit van jouw kracht en bepalen samen hoe we jouw gezondheid bevorderen en je zelfredzaamheid vergroten. De klik met je behandelaar is belangrijk. Als de match ondanks onze inspanningen niet goed is, geef het aan. Wij zoeken dan een andere behandelaar die beter bij jou aansluit.

Bij voorkeur maken we gebruik van een combinatie van eHealth (online behandeling) en gesprekken. Onze ervaring is dat behandelingen sneller resultaat leveren en dat veel van onze cliënten dit als prettig ervaren.

Behandelingen

Volwassenen met lichte tot matige psychische problematiek worden geholpen door Basis GGZ Lentis. Ook mensen met langdurende psychische problematiek die goed willen blijven functioneren en terugval willen voorkomen zijn bij ons aan het juiste adres. Met onze goed opgeleide en toegewijde behandelaren kunnen cliënten vlot aan de slag om te herstellen en om weer grip te krijgen op de situatie. Bij Basis GGZ Lentis wordt altijd samen met de cliënt bepaald wat nodig is om weer snel op eigen kracht verder te kunnen.

Kortdurende behandeling wil zeggen dat je een aantal gesprekken hebt met een psycholoog. In het intakegesprek wordt met je besproken hoe we de behandeling vormgeven en hoeveel afspraken er ongeveer nodig zijn. We bieden onder andere de volgende behandelingen aan:

Individueel

  • Oplossingsgerichte therapie; tussen wat je wilt en wat je doet zit soms ruimte. We brengen samen met jou de gewenste situatie in kaart. Daarna bereik je die situatie vanuit eigen kracht en zelfredzaamheid via kleine, haalbare stappen.
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT); de manier waarop je denkt heeft invloed op wat je voelt en wat je durft te doen. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van onlogische gedachten die ongewenst gedrag in stand houden. Cognitieve gedragstherapie richt zich er op deze onlogische gedachten te veranderen.
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT); soms kun je worstelen met emoties of gedachten die je liever niet wilt hebben. Niemand wil verdriet, somberheid, zelfkritiek, negatieve gedachten, angst of onzekerheid in zijn leven, maar het is er wel. ACT kan je helpen de strijd met die gevoelens te verminderen en je zo psychologisch flexibeler maken.
  • EMDR; nare ervaringen in het leven hebben vaak emotionele gevolgen. EMDR kan helpen om daar minder last van te hebben. Een speciaal opgeleide psycholoog geeft bij de Basis GGZ Lentis de EMDR-therapie.
  • Zelfmanagement bij stress; hoe houd je het heft in handen in een stresssituatie? Dat is voor iedereen anders. In deze behandeling ga je met jouw behandelaar op zoek naar een manier die goed bij jou past.

In de groep

Soms is het fijn om in de groep met anderen te praten over jouw problemen. Je herkent je in het verhaal van anderen, je hoort hoe anderen met hun problemen omgaan en dat kan je weer op ideeën brengen. Zo help je elkaar. Basis GGZ Lentis biedt je hierbij een veilige omgeving en professionele begeleiding.

Praktische informatie

Aanmelden

Om je aan te melden bij de Basis GGZ Lentis heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Wil je meer informatie? Bellen met Basis GGZ Lentis mag natuurlijk altijd, telefoon (050) 522 32 98 of mailen basisggz@lentis.nl

Wachttijden

We streven ernaar om binnen 5 werkdagen contact met je op te nemen, de wachttijd varieert per locatie. We doen momenteel ons uiterste best om de wachttijd te verminderen, daar is aandacht voor. Bij het maken van een afspraak kun je nagaan hoelang de wachttijd is.

Kosten

Behandeling bij Basis GGZ Lentis wordt meestal vergoed door je ziektekostenverzekering. We raden je aan om dit voorafgaand aan de intake bij je verzekeraar te checken. Je verzekeraar brengt wel eigen risico in rekening.

Parkeren

In Delfzijl is de Lentis-locatie gevestigd naast het ziekenhuis. Als je met de auto komt, kun je het beste de borden naar het ziekenhuis volgen. Er is een ruime parkeerplaats rondom het gebouw van Lentis. Hier kun je gratis parkeren.

Het behandelteam

#