Home Locaties Wonen Groningen – de Wijert

Wonen Groningen – de Wijert

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in de Wijert. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen de Wijert?

De Wijert is bedoeld voor cliënten met een ernstig psychiatrische aandoening die een hulpvraag hebben op het gebied van wonen en alledaagse dingen die daarbij komen kijken. We werken via de herstelgerichte methode ART, wat inhoudt dat wij niet uitgaan van de beperking maar werken vanuit de mogelijkheden. De cliënt kan en mag begeleiding verwachten op elk aspect van het dagelijks leven.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Wonen de Wijert ligt in het zuiden van de stad Groningen in de wijk de Wijert. Op loopafstand vind je het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan.

De kamers hebben een woon/slaapkamer en een eigen douche en toilet. De kamer is ca 14 m2. Er zijn drie etages waarvan de eerste twee etages een zitkamer en keuken hebben. Hier kan zelfstandig of met de groep worden gekookt en gegeten. Verder heeft elke etage een eigen wasmachine en droger.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.