Beschermd Wonen de Wijert

Beschermd Wonen de Wijert

Beschermd Wonen de Wijert is een woonafdeling voor volwassenen die door psychische klachten begeleiding nodig hebben op het gebied van wonen en het dagelijkse leven

Voor wie is Beschermd Wonen de Wijert bedoeld?

Beschermd Wonen de Wijert is bedoeld voor cliënten met een ernstig psychiatrische aandoening. Wij bieden hulp op het gebied van wonen en de dagelijkse dingen die daarbij komen kijken.

Welke begeleiding biedt BW de Wijert?

We werken via de herstelgerichte methode ART. Dit betekent dat we niet uitgaan van de beperking vanuit de mogelijkheden. Wij begeleiden cliënten 24 uur per dag bij situaties uit het dagelijks leven. In de nacht werken we met een surveillerende nachtdienst.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Beschermd Wonen de Wijert ligt in het zuiden van de stad Groningen in de wijk de Wijert. Daarnaast hebben wij een aantal woningen in de wijk Beijum. Dit is een wijk in het noordoosten van de stad Groningen.

De woningen in Beijum zijn satelliet woningen. Dat betekent dat je zelfstandig woont en de begeleiding op afspraak langskomt.

In de Wijert hebben de woningen een woon/slaapkamer en een eigen douche en toilet. De kamer is ca 14 m2. Er zijn drie etages waarvan de eerste twee etages een zitkamer en keuken hebben. Hier kan zelfstandig of met de groep worden gekookt en gegeten. Verder heeft elke etage een eigen wasmachine en droger.

Aanmelden

Aanmelden gaat via je huisarts of behandelaar.

Aanmelden voor de afdelingen Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer