Home Locaties Wonen Delfzijl

Wonen Delfzijl

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in Delfzijl. Lees hier meer over Wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Delfzijl?

Wij begeleiden mensen die op verschillende levensgebieden vastlopen en daar ondersteuning bij nodig hebben. Dit vanwege psychische klachten. De visie bestaat uit individuele rehabilitatie waarin herstelgericht gewerkt wordt. Dit betekent dat er vanuit de wensen van de bewoner zelf wordt gestart. Samen wordt er een woonbegeleidingsplan gemaakt, waarin grote en kleine stappen beschreven staan. Deze doelen kunnen tussentijds indien nodig aangepast worden. Er wordt samen gewerkt met ketenpartners. Dit kan betekenen dat er nog behandeling kan plaatsvinden of bijvoorbeeld passende dagbesteding gezocht kan worden.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Wonen Delfzijl ligt gecentreerd in een woonwijk, vlak bij de zee. Er is een winkelcentrum op loopafstand. De Woonafdeling bestaat uit twee kerngebouwen. Hierin is de personeelspost gevestigd en zijn twee groepswoningen. De groepswoning is bedoeld voor mensen waarbij het personeel dichtbij moet zijn. Er is plaats voor 10 bewoners.

Daarnaast heeft Wonen Delfzijl 31 HAT-woningen (Housing Apart Together) Dit zijn complete appartementen in de wijk. Deze zijn bedoeld voor bewoners die meer zelfstandig zijn. De appartementen zijn voorzien van koelkast, wasmachine gasfornuis en magnetron. De indeling bestaat uit een woonkamer, slaapkamer keuken en opbergruimte. Ook is er een gezamenlijke fietsenruimte.

De begeleiding is in het kerngebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een slaapdienst.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.