Beschermd Wonen Helpman

Beschermd Wonen Helpman

Beschermd Wonen Helpman biedt woonbegeleiding voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische aandoening en een dubbele diagnose.

Voor wie is Beschermd Wonen Helpman?

Binnen Beschermd Wonen Helpman wonen mensen met een psychiatrische aandoening en dubbele diagnose vanaf 18 jaar. Samen met de begeleiding wordt er toegewerkt naar meer zelfstandigheid. De mogelijkheden op gebieden als wonen, activiteiten en sociaal netwerk worden vergroot.

Welke begeleiding biedt Beschermd Wonen Helpman?

Vanuit Beschermd Wonen Helpman krijgt een cliënt woonbegeleiding. Een cliënt krijgt twee persoonlijke begeleiders. Deze zijn samen met de cliënt verantwoordelijk voor het woonbegeleidingsplan. Daarin staan de wensen en doelen van de cliënt beschreven met daarbij de stappen die ondernomen worden om dit te bereiken.

De begeleiding en behandelaren hebben regelmatig contact om de begeleiding optimaal te laten verlopen.

De begeleiding is van 7:30 tot 22:30 aanwezig. Daarna kan er op de nachtdienst een beroep worden gedaan. De nachtdienst is tijdens de nacht niet op locatie aanwezig maar maakt een ronde door de stad. Bij nood kan een bewoner altijd bellen.

Hoe ziet de afdeling eruit?

De woonvorm ligt in de buurt Helpman. Het is een rustige wijk met veel voorzieningen en winkels in de buurt. In het pand wonen 35 bewoners. Deze zijn van alle leeftijden en achtergronden.

De cliënt verblijft in een studio appartement. Er zijn algemene ruimtes, een keuken, woonkamer en een activiteitenruimte. In de gemeenschappelijke ruimtes vinden verschillende activiteiten plaats.

Aanmelden

Aanmelden gaat via je huisarts of behandelaar.

Verwijzers kunnen voor een aanmelding een mail sturen naar  aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer