Beschermd Wonen Rivierenbuurt

Beschermd Wonen Rivierenbuurt

Beschermd Wonen Rivierenbuurt begeleidt mensen van wie het leven ontwricht is geraakt door een psychische kwetsbaarheid. Wij bieden ondersteuning bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. We bieden ambulante begeleiding thuis en beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een psychische kwetsbaarheid.

Voor wie is Beschermd Wonen Rivierenbuurt bedoeld?

Beschermd Wonen Rivierenbuurt is voor mensen met langdurige en complexe psychische problemen, die nog niet om zelfstandig te kunnen wonen. Er is zorg in de buurt nodig en ondersteuning op meerdere leefgebieden. Samen met de begeleiding wordt er toegewerkt naar meer zelfstandigheid. We helpen met het vergroten van de mogelijkheden op gebieden als wonen, activiteiten en sociaal netwerk.

Welke begeleiding biedt Beschermd Wonen Rivierenbuurt?

De begeleiding is gericht op herstel en ontwikkeling. De mogelijkheden en wensen van de cliënt staan centraal. De begeleiding ondersteunt bij het vormgeven van het dagelijks leven. Hierbij worden de mensen binnen het netwerk betrokken. De persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt in het begeleidingsplan. Het doel is om toe te groeien naar een zo prettig mogelijk leven en wonen in de samenleving. Rivierenbuurt biedt geen behandeling. De verwijzer/behandelaar is er voor de medische en/of psychiatrische behandeling. Wel stemmen we de zorg met de behandelaar af.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Wonen Rivierenbuurt vind je op de eerste en derde etage van een voormalig verzorgingstehuis. Op de tweede en derde etage zijn nog twee andere afdelingen van Lentis. Het kantoor van de begeleiding zit ook in het gebouw. Er zijn 24 appartementen met een zit-/ slaapkamer, keuken en badkamer. Er is een gezamenlijke fietsenberging en een lift. Wij hebben een eigen inloopruimte waar we vaste koffie momenten hebben. Dit wordt geregeld door de bewoners zelf. In overleg met bewoners organiseren we activiteiten. Onderin het gebouw vind je het wijkcentrum “De Stroming”. Onze trajectbegeleider biedt activiteiten aan in het wijkcentrum Stadspark en organiseert activiteiten met individuele bewoners. Beschermd Wonen Rivierenbuurt zit achter het station in Groningen. Het centrum is vlakbij en er rijden vaak bussen. Op loopafstand zijn een aantal winkels.

Aanmelden

Aanmelden gaat via je huisarts of behandelaar.

Aanmelden voor de afdelingen Wonen Groningen, Uithuizen, Delfzijl, Winschoten en Stadskanaal kan via aanmeldingwonen@lentis.nl. Ook voor vragen kan je contact opnemen via dit e-mailadres. Binnen 2 weken na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact op met de verwijzer