Home Locaties Wonen Groningen – Rivierenbuurt

Wonen Groningen – Rivierenbuurt

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in de Rivierenbuurt. Lees hier meer over Beschermd wonen bij Lentis.

Voor wie is Wonen Rivierenbuurt?

Rivierenbuurt begeleidt mensen van wie het leven ontwricht is geraakt door een psychiatrische kwetsbaarheid. Wij bieden ondersteuning bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. We bieden ambulante begeleiding thuis en beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een psychische kwetsbaarheid. Ambulante begeleiding betekent ondersteuning in de thuissituatie. De cliënt spreekt samen met de begeleiding af op welke gebieden de cliënt zich wil ontwikkelen of waar de cliënt ondersteuning in de nodig heeft. De intensiteit kan variëren tot meerdere keren per dag.   

Hoe ziet de afdeling eruit?

Wonen Rivierenbuurt is gevestigd op de eerste etage en op de derde etage( waar ook nog 4 appartementen van ons zijn) van een voormalig verzorgingstehuis. Op de 2e en 3e etage zijn 2 andere afdelingen van Lentis gehuisvest. Het kantoor van de begeleiding is inpandig. Er zijn 24 appartementen met een zit-/ slaapkamer, keuken en badkamer. Tevens is er een gezamenlijke fietsenberging achter het gebouw. Het gebouw beschikt over een lift. Er is een eigen inloopruimte waar we vaste koffie momenten hebben die geregeld worden door de bewoners zelf. In overleg met cliënten vinden er diverse activiteiten plaats. Verder maken een aantal cliënten gebruik van het wijkcentrum “De Stroming” die zich onderin het gebouw bevindt. Verder biedt onze trajectbegeleider activiteiten aan in het wijkcentrum stadspark en pakt ook activiteiten op met individuele cliënten. Dit ter ondersteuning van toewerken naar activiteiten en/of werkprojecten etc.

Wonen Rivierenbuurt bevindt zich vlak achter het station in Groningen met veel OV mogelijkheden en is vlak bij het centrum. Er zijn een aantal winkels op korte loopafstand.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.