Home Locaties Wonen Rivierenbuurt

Wonen Rivierenbuurt

Als het door psychiatrische kwetsbaarheid voor korte of lange tijd niet mogelijk is zelfstandig te wonen, kom je wellicht in aanmerking voor Wonen in de Rivierenbuurt. Lees hier meer over Beschermd wonen bij Lentis.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Wonen Rivierenbuurt vind je op de eerste en derde etage van een voormalig verzorgingstehuis. Op de tweede en derde etage zijn nog twee andere afdelingen van Lentis. Het kantoor van de begeleiding zit ook in het gebouw. Er zijn 24 appartementen met een zit-/ slaapkamer, keuken en badkamer. Er is een gezamenlijke fietsenberging en een lift. Wij hebben een eigen inloopruimte waar we vaste koffie momenten hebben. Dit wordt geregeld door de bewoners zelf. In overleg met bewoners organiseren we activiteiten.

Onderin het gebouw vind je het wijkcentrum “De Stroming”. Hier kan je terecht voor verschillende activiteiten. Ook biedt onze trajectbegeleider activiteiten aan in het buurtcentrum Stadspark en organiseert activiteiten met individuele bewoners.

Wonen Rivierenbuurt zit achter het station in Groningen. Het centrum is vlakbij en er rijden vaak bussen. Op loopafstand zijn een aantal winkels.

De begeleiding is in het gebouw aanwezig van 7.30 tot 22.30 uur. In de nacht is er een nachtdienst die bij nood op afroep beschikbaar is voor alle woonlocaties in Groningen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor Wonen bij onze woonzorgconsulent. Je mag hiervoor ook je behandelaar of huisarts vragen. Vul dit formulier in en stuur dat op naar aanmeldingwonen@lentis.nl. De woonzorgconsulent neemt vervolgens contact op met jou of je verwijzer om te bepalen of je in aanmerking komt voor wonen bij Lentis en welke locatie het beste bij je zou passen.

Ben je een verwijzer? Maak dan gebruik van dit aanmeldformulier.